Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek, ha a cicám mindíg...

Mit tegyek, ha a cicám mindíg szopni akar rajtam?

Figyelt kérdés
Van egy négy hónapos cicám, egy hónapja kaptam.Egy hete kezdett úgy viselkedni,mint aki szopni akar,mikor este fekszem vadul dagasztani kezd rajtam, és "cicit" keresve szopni akar.Már elviselhetetlen ez a viselkedés, mert éjszakákon át nem alszom emiatt, mert minden este ezt csinálja!Kérem, aki tudja mi a megoldás erre a viselkedésre, és hogyan tudom leszoktatni, jelentkezzen minél előbb! Köszönettel!
2008. aug. 3. 11:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Az igaz, hogy nagyon fontos a nem túl korai elválasztás a cicák szocializálódása szempontjából, de a szopóreflexnek ehhez szerintem nincs köze, az összes mostani macskám nálam született, és együtt nőtt fel az anyjával. A dagasztás minden macskámnál megvan, megvolt, ki a hasamon, ki egy ruhán, takarón szereti. De mindig csak akkor, ha nagyon jól érzi magát. Ha rajtam "élesítik" a karmaikat, akkor finoman az orruk elé teszem a kinyújtott tenyerem, és nem engedem, hogy kikerüljék. Ezt nagyon utálják, különösen, ha a bajszuk beleütközik a tenyerembe, egy-két perc alatt feladják, és arrébb telepszenek. Ilyenkor mindig megsimogatom és megdicsérem őket, nehogy azt higgyék, hogy haragszom rájuk. Egy korábbi macsom a fülemet akarta mindig szopizni, pedig ő is kifejezetten sokáig volt az anyjánál, 12 hetesen lett elválasztva.
2008. aug. 5. 12:35
 12/14 anonim válasza:
100%
Az én cicám egy éves koráig szopta a kezemet, tök aranyos volt, hangosakat cuppogott. Én szerettem. Akkor hagyta abba, mikor megellett. szerintem ez olyan helyes dolog.
2008. aug. 5. 16:08
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én cicám pont ma 1 éves:)

Ált.este,lefekvés előtt szokta az alvós pólómat az átázásig szopizni,közben dorombol,dagaszt,de én imádom!

Őt 3 hetesen mentettük meg,lehet,ohgy a korai elválasztás miatt is csinálja!

Szóval nem növik ki:)

2008. aug. 5. 18:04
 14/14 keszi002 válasza:

Szia,

Az én cicum is mindig ezt csinálta, de már leszokott róla mivel egy ilyen "bárány bunda" szerű szőnyeget szereztünk és azóta azon alszik. Màr kismama és még most is az a kedvenc helye

2015. márc. 22. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!