Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek, ha a cicám mindíg...

Mit tegyek, ha a cicám mindíg szopni akar rajtam?

Figyelt kérdés
Van egy négy hónapos cicám, egy hónapja kaptam.Egy hete kezdett úgy viselkedni,mint aki szopni akar,mikor este fekszem vadul dagasztani kezd rajtam, és "cicit" keresve szopni akar.Már elviselhetetlen ez a viselkedés, mert éjszakákon át nem alszom emiatt, mert minden este ezt csinálja!Kérem, aki tudja mi a megoldás erre a viselkedésre, és hogyan tudom leszoktatni, jelentkezzen minél előbb! Köszönettel!
2008. aug. 3. 11:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én fél éves macskám a hajamban szokott szopizni meg bujkálni és mindig bezsong, ha oda teszem :) Szerintem vicces, mondjuk éjszakánként tényleg fárasztó...

Szerintem leszoktatni nem lehet őket, esetleg majd kinövik :) Vagy próbáld meg áttenni egy puha plédre, vagy nagyobb szőrös plüssjátékra, hátha azzal is beéri :)

2008. aug. 3. 12:05
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy 10 éves cicám van aki az ujjunkat szopja ha olyanja van. Szóval nem növik ki:(
2008. aug. 3. 12:55
 3/14 anonim ***** válasza:
63%

Ha van kert, akkor nem a lakásban kell tartani a macskát, mert akkor, örökre egy ilyen kis anyás gyenge macs marad...

Ha nincs akkor sem kell az ágyban tartani, sem a közelében, éjszakára maradjon egyedül, először nyávogni fog, de 2-3 nap után megszokja, és nem kersi többé az "anyját" azaz téged...Mivel a hirtelen elválasztott macskák anyuknak tekintik azt akivel a legtöbb időt töltik...

2008. aug. 3. 13:04
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
nekem 1éves a macsekom,és nekem a bő alvóspólóimat szokta szopni...az enyém 5hetesen lett elválasztva és ez lehet a gáz...
2008. aug. 3. 13:18
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen azt mondják 6 hetesen lehet elválasztani pedig ez nem igaz, attól, hogy 6 hetes koról már nem-igen szopik az anja még tanítja...
2008. aug. 3. 14:00
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
én voltam az utolsó előtti: igen,csakhogy én kaptam a cicámat és úgy h nem is tudtam róla h hozzák...
2008. aug. 3. 14:01
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Ezt úgy tudod elkerülni, ha napközbe többet van ébren és nem szundizik. Pl. ha játszol vele. De erre nincs mindig idő, szóval jó lenne neki egy elkerített hely. Vagy tegyél le neki egy plüsst vagy bármi mást amin dagaszthat és "cicit" kereshet. :)

Én úgy tudtam (legalábbis az egyik menhelyen ilyen "szabály" van), hogy 8 hetes korukban adják gazdihoz. És valahol megértem.. :)

2008. aug. 3. 15:09
 8/14 anonim ***** válasza:
73%

A 8 hét a legideálisabb! Ugyani a 7. 8. héten tanulja meg azokat a harapástechnikákat, amikkel játék közben nem okoznak fájdalmat. Ha ez kimarad, előfordul, hogy élete végéig karmolós macsek lesz...

A macska az udvarra való, mivel éjszakai állat, vadászik a repülő rovarokra, a sünre ami éjjel előjön...ez a szobában nem teheti meg, nappal szeret fáramászni, és a madáretető körül lődörögni, a macska nem négy fal közé való, mivel annak szabad tér kell!

2008. aug. 3. 18:56
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
EGyik barátnőm nagymamája macskája csinálja ezt. olyan 8 éves. Van egy külön szopós pongyolája, és azt dagasztgajta és szopizza. Nem hiszem, hogy kinövik. Inkább fáraszd ki nappal valahogy, hogy aludjon éjszaka. Vagy tényleg kapjon egy plédet vagy ijesmit, amit nyugodtan nyúzhat.
2008. aug. 4. 10:22
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én most 5 éves cicám ugyanezt csinálta kölyökként. Úgy szoktattam le róla, hogy mikor elkezdett szopizni valahol, finoman megmarkoltam a grabancát (ahol az anyja fogja a szájával) és elhúztam a fejét. Ha azonnal visszadugta, akkor megint, ha meg újrakezdte, akkor egy fél méternyire hátra is toltam az egész macskát. Ha visszament szopizni, ugyanezt újra előről. Kb. 2-3 hét türelmes "tréning" után leszokott róla, csak a dagasztás maradt meg, a nyáladzós-szopogatós rész nem :)
2008. aug. 4. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!