Mit tegyek, ha a cicám mindíg szopni akar rajtam?
Az én fél éves macskám a hajamban szokott szopizni meg bujkálni és mindig bezsong, ha oda teszem :) Szerintem vicces, mondjuk éjszakánként tényleg fárasztó...
Szerintem leszoktatni nem lehet őket, esetleg majd kinövik :) Vagy próbáld meg áttenni egy puha plédre, vagy nagyobb szőrös plüssjátékra, hátha azzal is beéri :)
Ha van kert, akkor nem a lakásban kell tartani a macskát, mert akkor, örökre egy ilyen kis anyás gyenge macs marad...
Ha nincs akkor sem kell az ágyban tartani, sem a közelében, éjszakára maradjon egyedül, először nyávogni fog, de 2-3 nap után megszokja, és nem kersi többé az "anyját" azaz téged...Mivel a hirtelen elválasztott macskák anyuknak tekintik azt akivel a legtöbb időt töltik...
Ezt úgy tudod elkerülni, ha napközbe többet van ébren és nem szundizik. Pl. ha játszol vele. De erre nincs mindig idő, szóval jó lenne neki egy elkerített hely. Vagy tegyél le neki egy plüsst vagy bármi mást amin dagaszthat és "cicit" kereshet. :)
Én úgy tudtam (legalábbis az egyik menhelyen ilyen "szabály" van), hogy 8 hetes korukban adják gazdihoz. És valahol megértem.. :)
A 8 hét a legideálisabb! Ugyani a 7. 8. héten tanulja meg azokat a harapástechnikákat, amikkel játék közben nem okoznak fájdalmat. Ha ez kimarad, előfordul, hogy élete végéig karmolós macsek lesz...
A macska az udvarra való, mivel éjszakai állat, vadászik a repülő rovarokra, a sünre ami éjjel előjön...ez a szobában nem teheti meg, nappal szeret fáramászni, és a madáretető körül lődörögni, a macska nem négy fal közé való, mivel annak szabad tér kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!