Pórázra szoktatás? Miért viselkedik így?
Ősszel találtunk egy kb. 9 hetes kiscicát, magunkhoz vettük (már volt 2 cicánk, egy sziámi és egy ragdoll).
Először csak úgy vittük ki, hogy plédbe volt végig, a feje látszott ki egyedül. Aztán tavasszal elkezdtük pórázon kivinni, mert nem akartuk, hogy elszaladjon (mindentől és mindenkitől fél, csak tőlem és anyától nem). Aztán idővel a pórázt is elhagyhattuk, de pár hete elkezdett átmászni a szomszédba, ahonnan alig bírtuk hazahozni.
Múlt héten megint átment, de ott van egy macska és megverte. Megijedt, remegett és miután megfürdettük, nem is akart kimenni.
Tegnap kivittem pórázon, de csak hisztizett, 3 métert nem bírtunk normálisan menni.
Nem értem, miért akar elszökni. A másik 2 cicánk nyugodtan elvan az udvaron (bár ők is csak felügyelet mellett lehetnek kint, egyedül nem), sose akartak átmenni a szomszédokhoz. Mind a három herélt, ez sem lehet a gond.
Hogy szoktassuk le erről? Miért csinálja?
Nincs anya, az én anyukámra írtam. :)
Nem félt, hanem kiakart menni, de csak pórázon vittem ki.
Azzal meg csak ugrált és legszívesebben leszedte volna, de régebben semmi baj nem volt vele, ugyanúgy sétált a pórázzal, mintha nem lenne rajta semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!