Cicának lehet adni Vermoxot? (100mg)
Én nem tudom,fogalmam sincs,de inkább ne próbálkozz vele.:) Ha jól tudom,van olyan féreghajtó,ami 200 Ft körül van,vagyis egyszer itt olvastam róla.
Meg ha viszem oltatni a kiscicámat,akkor oltással együtt meg féreghajtóval fizetek 4200 Ft-t.
Gondolom a 200 Ft a féreghajtó lehet.
Szerintem nem, mert:
- a nekik való féreghajtót pontosan lehet adagolni, míg az embereknek gyártottat nem, mert nem rájuk mértetzték a hatóanyagot.
- nehezebben is nyeli le, mert nagyobb a kapszula.
- a férgeik is mások. Az emberi férgek nem fertőzők állatra és fordítva.
- a cicák emésztőrendszere más, mint az emberé, ők húsevők, mi meg mindenevők vagyunk.
Igaz, a legtöbb állatgyógyszer ugyanaz, mint az embergyógyszer.
Ezektől függetlenül lehet, hogy tényleg nem árt neki, de vigyázni kell az ilyenekkel.
Az hülyeség, hogy az állati férgek nem fertőzik meg az embereket...
Ennek ellenére tényleg más féreg csoportok vannak az emberekben és az állatokban, tehát semmit sem ér a vermox egy cica számára.
A faluban lévő állatorvosnál is lehet féreghajtót kapni, vagy gondolom jár azért vki a közeli városba is...
A féreghajtók pár száz forintba kerülnek és általában 4-6 havonta kell őket ismételni.
nem lehet adni!!!!
Menj be a legközelebbi városba busszal és azt ottani állatorvostól vegyél.
Gyorsabb, mintha rendelnéd. Bár a rendelés is jó ötlet.
Ha nem vagy benne biztos, hogy be tudod adni a gyógyszert próbálj meg Flubenol pasztát kérni.
A legtöbb féreghajtó vényköteles. Tejhát jobban jársz, ha bemész egy állatorvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!