Hogyan lehetne jobb kedvre deríteni egy frissen költöztetett macskát? Van valami bevált trükk?
Szerintem egy ideig gyakran kéne őket látogatni, bizalmat kelteni bennük az idegenek iránt. A saját holmijukat (játékok, etetőtálak, alomtálca) vidd el nekik, az otthoni hangulatot teremt. Vigél nekik otthonról egy pokrócot, az egyik ruhádat, annak "otthon szaga van", talán attól megnyugszanak. Szerintem csak időre van szükségük. Talán megpróbálkozhatsz a macskamentával is, én ugyan nem próbáltam, de az ismerősömnél bevált.
A lényeg, hogy minél többet legyél velük az új helyen. Esetleg kérd meg a pótgazdikat, hogy had aludj ott velük egy éjszaka.
Kapják a szokásos kaját a szokásos időben. Esetleg finomságokkal meglephetnéd őket.
Először az új helyet szokják meg, az új szagokat, zajokat aztán az új gazdit.
Legyél velük türelmes, majd megjön a kedvük. A cicák nem szeretik a változást, de idővel megszokják.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!