Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Jó dolog örökbefogadni egy...

Jó dolog örökbefogadni egy cicát? És mivel jár a tartása?

Figyelt kérdés
Úgy néz ki, menhelyről fogunk örökbefogadni egy cicát.Valószinűleg ivartalanított lányt. Arra lennék kíváncsi, hogy mennyibe kerül egy cica tartása. Gondolok itt az alomtálcára, alomra, orvosi ellátás, oltások, stb. És az is érdekelne, hogy elkaphatunk-e valami betegséget a cicától? ja és csak bent lenne a cica. Köszi!
2010. jan. 3. 14:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
48%
helo az en kutyamat meg talaltuk az elso 2-3 honapban ajanlom hogy moss kezet utana de az utan mar hogy behaziasitjatok mar kulonos betegsegeket nem hordozhat hisz csak otthon van nem lesz kint es nem kerul olyan sokba mert eleg 1 er megvenni a kajarol meg anyit hogy probaljatok hazi koztra szoktatni es adtok belole amit pl megfosztok valami meleg etelt es nem kell mindig vasarolni neki ilyen draga szar whiskasokat :D
2010. jan. 3. 14:18
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig örökbefogadtam a macskáimat.A mostanit (fiú), ivartalanítva kaptam, nagyon sokat segített, hogy ezt nem nekem kellett anyagilag finanszíroznom.

Annyira nem drága egy macska szerintem..leírom, hogy mi mennyibe kerül kb.:

alomtálca: 2000-2500

alom: a Tescoban már 5-600 ftért is lehet kapni egy zacskót

orvosi ellátás: kb. 2500 egy oltás.Mindenképpen szükség van legalább egy kombináltra és egy veszettség ellenire..be kell adatni emlékeztető oltásokat is. (Ha bővebben érdekel, akkor írd be a googlebe, hogy macska oltási program.) Egyébként én a macskámat az első évre már kompletten beoltva kaptam a Noé állatotthontól.

Kaja: A határ a csillagos ég, attól függ, milyen minőségű tápot választasz neki.Eléldegél az olcsóbb ételen is, de sokkal kifizetődőbb az elsőre drágább táp, mert kevesebbet kell belőle adni és sokkal táplálóbb.

A macska ürülékével érintkezve (pl. az alomtálca tisztításakor) elkaphatod a toxoplazmózist, amit egy pici kis féreg okoz.Ez nem ártalmas, semmi bajod nem lesz tőle, csak ha éppen terhes vagy és akkor kapod el. (Egyébként a macskatartók nagy része tudtán kívül átesik rajta.)

2010. jan. 3. 14:18
 3/16 anonim ***** válasza:
82%

hát az alom negy nagy kunszt, ha mad csinálod meg, pl egy sima karton dobozból, aminek az aljára fóliát teszel, hogy ne ázzon át esetleges hasmenések esetén. meg hát úgy könnyebb is kivinni, tisztítani. alom ára is ingadozó, de nem olyan nagy összeg, de ezen is lehet spórolni, ha tudsz valahonnan homokot szerezni, pl strand. gyerek homokozót nem ajánlom, mert mit szólnak hozzá a többiek, meg az koszos eleve.

tulajdonképpen egy kis kreativitással mindent meg lehet csinálni otthon, nem nagy kunszt egy kaparófát se összedobni, csak talpfa kell, egy öreg székláb, meg zsinór, vékony kötél, és kész. én a játékot letudtam egy papír galacsinnal. nagyon élvezte, hogy zörög és könnyen pofozta, messze gurult.

kaját meg nem eszik valami sokat, főleg hogy házi cica lesz, akkor főleg nem kell tömni, mert nem mozogja le

és ha rendesen féregtelenítve van, orvos kezeli, akkor nem kapok el tőle semmit. persze nem 100% bármi lapulhat benne, de kicsi rá az esély.

sok sikert a cicushoz!

2010. jan. 3. 14:19
 4/16 anonim ***** válasza:
57%
aha
2010. jan. 3. 14:23
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi gyors válaszokat!

Pont a Noé honlapján nézelődöm, és már találtam is egy gyönyörű cicust. :-)

2010. jan. 3. 14:26
 6/16 anonim válasza:
100%

Nekem két cicám van, mind a kettő befogadott, 8 és 7 évesek. Nagyon sok örömünk van benne, uh. én nem nagyon számolom a ktg.-eket, és persze Te döntheted el, mennyire drága dolgokat veszel nekik. Mi átlagos, jó termékeket veszünk. Amire nagyjából számolni kell:

- Kaja: száraztáp kb. 500 Ft/kg (javasolom: Darling, Aldi-s) kb. 2kg/hó attól függ mennyire torkos. :-) Lehet meglepni, és érdemes is mert imádják Konzervvel, alutasakossal. Szintén nagyon jó az ALDI-s finom és olcsó. Mi néha kutyakaját is veszünk nekik (kis konzerveset), azt is szeretik, pedig a mieink finnyásak)kb. 150 Ft/konzerv 1db 1 cicának kb. 3 evésre jó, ha reggel és este is kap enni.

- Alom kb. 700 Ft/hó. Szintén az ALDI-s jó. Gazdaságosabb, ha olyat veszel, amiben összeáll a cucc, és azt csak ki kell kapni belőle.

- Tálka, alomtál összesen kb. 2500 Ft. (IKEÁ-ban is lehet kapni jó tálkát)

- Oltások, gyógyszerek igény szerint. Ha nem kijárós, akkor kevesebb is elég. Kb. 20 000 Ft/év

Más igazából nem is nagyon kell. Mi nem féregtelenítünk már nekik, mert a lakásban nem lesz férges, és bolhás sem, de az első évben érdemes azt is. Nem nagy költség kb. 1500 Ft/év. Inkább macera.

Tehát kb. 3000 Ft/hó/cica és akkor bőkezű voltam. Nekünk kb. 4000-5000 Ft a kettő/hó.

Szerintem nem igen lehet elkapni tőlük semmit, az én ismerősi körömben sok a cicás, és semmi ilyen nem volt. Inkább egymásra veszélyesek a cicusok, mert sok a fertőző betegségük (Pl: macskaleukémia, macsakAIDS stb.), de ezek csak egymás közt.

Játékot nem érdemes venni, bármivel jól eljátszanak. :-)

Egy tipp a Freshnapf-ba nem érdemes vásárolni. Nagyon drága, igaz jó minőségű termékek vannak.

Amit még érdemes: cicafű (havi 200 Ft, hogy ne a nővényeket zabálják le), plusz valami karomélesítő. Nekünk egy tejesen sima farönk vált be, amit egy fa lapra erősítettünk, így a bútorok nem lettek szétszedve. Gondolj arra, hogy azért elég sok szőrük van, tehát a kárpitos bútorokat érdemes leteríteni, mert sosem lehet majd belőle kiszedni a szőrt. Ez igaz a szőnyegpadlóra is. Inkább parketta és járólap a jó melléjük.

Amúgy nincs sok gond velük! Nagyon édesek, kedvesek, bújósak! Én már el sem tudnám képzelni az életet nélkülük! Sok boldogságot hozzájuk!

2010. jan. 3. 14:31
 7/16 anonim válasza:
100%
14:31-es vagyok újra. Még egy tipp: almostálcához lehet kapni pl. Freshnapfban zacsit (mint a szemeteszsák) és azzal lehet kivenni az almot. Azért jó, mert ritkábban kell kimosni a tálcát.
2010. jan. 3. 14:42
 8/16 anonim ***** válasza:
81%
Én befogadtam egy cicát.Jó tett csak sok dologgal járul (pl:nekem csak a macskakaját eszi meg,és macskaalom kellett neki.)
2010. jan. 3. 14:45
 9/16 anonim válasza:
100%
Nekem is van cicám, de én soha nem adnék neki házi kosztot, mert akár meg is betegítheti. A macskák nem tudnak mindent megemészteni. A tápokban (akármennyibe is kerül, mert van olcsó is) benne van minden, amire egy cicusnak szüksége lehet.
2010. jan. 3. 14:50
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk ugyan csak 4 éve van cicánk, de az a 700ft/hó cicaalomra kicsit kevésnek tűnik. Nekünk legalább 3 zsák kell egy hónapra, pedig nem veszünk rossz minőségűt (zöld papírzsákos, narancssárga mutánsmacskásat szoktam venni, 10kg 670ft...)
2010. jan. 3. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!