zia! épp most akartam ilyen kérdést indítani, mivel én is sziámi kifiút kapok tavasszal :) ha nem bánod én is szívesen elolvasom a válaszokat :) és milyen sziámira gondoltál? orientális vagy Tradicionális? magyarul szopott vagy kerek fejű? :D:D
2010. jan. 3. 12:59
2/11 anonim válasza:
Leginkább azt, hogy nem egy barátkozós, bújós, ölbeülős macskád lesz, hanem egy magának való macskád, aki el fogja tűrni a jelenléted, mert nincs más választása. :-)
2010. jan. 3. 14:11
3/11 anonim válasza:
Nekem egyesek szerint Thai maccsom van. Szép nagy, erős,kerek fejű kandúr. 15 éves múlt. Ő nevelte fel idáig sorban a 3 német juhászomat. Ha jön valaki, mászik az ölébe.Persze, azt hiszem,mint a legtöbb cica-akkor simogathatod, ha Ő akarja,akkor adj neki enni, ha Ő akarja:)) És még sorolhatnám:))
Annyira általános megállapítások vannak a bizonyos fajta cicákról. Fajtán belül is sok a különbség köztük.
2010. jan. 3. 15:13
4/11 anonim válasza:
Nos! Van két sziámim. Egy lány és egy fiú.
Az egyik legfontosabb a kandúrnál az ivartalanítás. Egyrészt a jelölgetés miatt, másrészt pedig ha menne csajozni, ő is nagyon hangos tud lenni. Hozzáteszem a sziámik egyébként is kicsit hangos cicák, amit én nagyon imádok bennük.
Én nem mondanám, hogy a sziámi kandúr magának való, inkább csak öntörvényű (de ez a lányra is igaz). Ez abban teljesedik ki, hogy nem biztos, hogy akkor tudom szeretgetni, ha én akarom, hanem amikor ő akarja. Akkor viszont muszáj szeretgetni, mert olyan édesen nyávog, hogy meg tudnám zabálni.
Igyekszem lehetőség szerint dicsekedni a cicáimmal, így ajánlom a te figyelmedbe is a kisfilmjeimet:
Előző komm.-nak:NAGYON!!!!!édesek,nekem olyan szokatlan,hogy ilyen jól eljátszanak még most is:)
Am.szerintem a fenti megállapítások NEM sziámifüggők,én pont azt olvastam Róluk,hogy kifejezetten "emberfüggők",hiszen anno ezt vették figyelembe első sorban a tenyésztésnél.
szerintem minden mirrmák külön egyéniség,egyéni vérmérséklettel és "szeretetrohamokkal",az enyém mindenre tekintettel van,csak rám nem,ált.hajnali 2 és 3 között érkezik teljes doromb-arzenáljával és olyankor nincs mese:D
de nem adnám semmi pénzért,az biztos:D
2010. jan. 3. 21:01
6/11 anonim válasza:
Ha kinti benti cicának szeretnéd akkor készülhetsz rá, hogy sűrűn mehetsz az orvoshoz tályogtisztításra amit a verekedéskből fog összeszedni, majd ivarérés után rosszabb esetben. Nekem úgyan 6 éves thai sziámim van de ugyan olyan zakkant mint 3 évesen. Hiába ivartalanítottam ki ugyan úgy pisil mindent szerteszét a szobában és bunyózik kint, mintha ki sem lenne herélve. Az biztos, hogy nem sok nyugtod lesz tőle, mert egy kis tűzről pattant rosszaság, aki imád játszani és követeli, hogy foglalkozzanak vele. Az enyém is imádja ha dögönyözik, nyúzzák és imád az ölembe a hasamon aludni. Egyáltalán nem felsőbbrangú, kényeskedő macska. Az is igaz, ha valamit akar azt kiköveteli magának. Ha szereted a beszédes macskákat akkor ezt a fajtát imádni fogod. Szinte beszélni lehet vele. Édes kis nyekegések, krummogások stb. van sokféle beszédstílusa. Egy jó tanács éjszakára mindig hozzd be a házba, mert aztán egész éjszaka idegeskedhetsz, hogy hol van, mivel imád körtúrázni. Én napnyugta után mindig beszedem, márha őfelsége hazaténfereg. Amúgy ez a fajta szerintem a legokosabb mind közül, sok mindent magátol is képes megtanulni. Szerintem a kandúr macskák sokkal ember centrikusabbak és kedvesebbek, mint a nőstények. Néha ha rosszat csinál a seggére lehet finoman verni,vagy hangosan rászolni. Sok sikert a neveléshez és sok örömöt lesz bőven!
2010. jan. 4. 13:47
7/11 A kérdező kommentje:
Én is tavasszal kapok!
Nyugodtan nézheted a válaszokat!
---------------------------------
Aranyosak a cicáid!!!!
az én cicám benti lesz!
már nagyon várom!
jöhetnek még válszok!!!!
2010. jan. 4. 16:10
8/11 A kérdező kommentje:
még egy kérdés.
Ha lány lenne ti hogy neveznétek, és ha kandúr lenne?
2010. ápr. 23. 19:45
9/11 anonim válasza:
az enyémet gyilkosnak hívják
2010. ápr. 23. 20:14
10/11 anonim válasza:
A sziámira, mondják azt hogy olyan mint a kutyák, nagyon okosak, ragaszkodóak, a gazdi a legfontosabb. Két sziámink van anya és lánya (+ most 3 baba is), az egyikük rendesen kikísér ha éjszaka kimegyek wc-re, és megvár az ajtó előtt, aztán megyünk kezet mosni. Visszahozza az eldobott játékokat, nyitja az ajtót, állítólag még az ül parancsra is meg lehet tanítani. A legtöbb cica csak az embereknek nyávog a sziámi még magában is, hogy elüsse az időt, tényleg hangosak, de beszédesek is. Ami nem jó az, hogy ha valami nem tetszik képesek összepisilni mindent, pl ha baba születik és nem foglalkoznak vele eleget.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!