Ki hogyan fürdeti a (szoba) macskáját?
Kellene egy-két jó tipp. Az én cicám amúgy csendes és nyugis, de ha fürdetjük rúg-harap, visít, mintha nyúznánk, ketten sem tudjuk lefogni. Ez így leírva vicces, de akkor ott nem igazán. :D
(Szárazsampona van, de párszor azért meg kell fürdetni.)
Ez most elég undin fog hangzani, de nekem is hosszúszőrű macskám van, és ha megy a hasa, akkor az egész hátsó fele "olyan" lesz. Ezért ilyenkor mi is fürdetünk.
Hozzá kell tenni, hogy ő nagyon tekintettel van ránk, nem karmol meg minket vagy harap, csak csúszik a sampontól XD
Nálunk ez úgy megy, hogy bezárjuk a fürdőszobát, és engedünk a kárba annyi vizet, hogy a lábait elfedje. Ezután a férjem lefogja én meg óvatosan lötykölöm vízzel míg át nem nedvesedik a bundája. Ezután hagyjuk kiugrani a kádból és a samponozást kint csináljuk a fürdőszobában rohangálva, így ő sem annyira ideges. Ha kész, akkor visszatesszük, és zuhannyal alaposan átöblítjük úgy, hogy ne maradjon sehol samponos. Ezután kivesszük, alaposan megtörölgetjük egy törölközővel és jöhet egy óra hosszú hajszárítózás, hogy meg ne fázzon. (Ha előtte piszkosul befűtesz, akkor ez a művelet kihagyható.)
Arra kell figyelni, hogy a fejét ne mosd meg, mert ha belemegy a víz a fülébe, akkor begyullad.
Sampon: van speckó cicasampon, de nekünk az állatorvos azt mondta,hogy tökéletes a babáknak gyártott sampon, ami nem csíp, ha netán a szemébe megy.
Hát, nálunk ez így megy, sok sikert hozzá!
21:56-os vagyok. Hát igen, elég viccesen nézhetünk ki, ahogy rohangálunk :)
De még mindig jobb, mintha a vízben akarnánk samponozni. Itt kint egy idő után lenyugszik és enged nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!