Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Meg gyógyul? Egyáltalán mi...

Vazulnéni kérdése:

Meg gyógyul? Egyáltalán mi történhetett vele?

Figyelt kérdés
Szóval a történet annyi, hogy ma jöttem haza felé, és a macskám már a szomszéd kertje előtt várt és nyávogott(Tudni kell, hogy a macskám "garázs" macska, szóval a garázsban lakik, bár kint is sokat van. Reggel amikor indultunk a macska kint maradt, és szokása volt, hogy amikor reggel kint hagytuk a garázsablakon próbált bemenni)SZóval amikor már a szomszéd előtt várt, már akkor furcsa volt a dolog, mert általában a teraszon fekve vár. Gondoltam magamban, hogy biztos csak éhes. Amikor az udvarba értem, megláttam, hogy az ablak tiszta sár, a párkányról a muskátli leesve a földre, összetörve. Azt hittem a macskám csinálta ezt, ezért kicsit leszidtam. Bementem, hogy kitegyem a garázsba, és láttam, hogy a garázs össze-vissza van f*sva (bocsi a szóhasználatért). Kiderült, hogy volt bent egy másik macska, aki az ablakon mászott be, az én macskámnak köze nem volt hozzá.Amikor megláttam, elkezdem felé menni, hogy megfogjam és kirakjam, de rám fújt és bement egy polc mögé. Onnan egy seprűnyéllel sikerült kiszednem, de vigyáztam rá, csak az oldalánál "nyomkodtam" meg, nehogy baja legyen. Amikor kiment furcsa volt a járása, és kiderült hogy szegénynek a két hátsó lába le van bénulva, legalábbis húzta őket maga után. Elkapni már sajnos nem tudtam, hogy elvigyük dokihoz a kóbor cicust... A macskán semmi seb nem látszódott, nem tudom, mitől lehetett ez.. A garázsban minden össze volt piszkítva, minden leverve és néhány helyen a macskából kijött szőrcsómók voltak.. Mármint a macska szőre kitépve.. Szerintetek meggyógyulhat? Nagyon sajnálom szegényt... Mondom, semmi külső seb, nem látszik rajta.. Van esélye a gyógyulásra?

2014. máj. 21. 17:49
 1/7 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem hozzátenni, hogy egyszer már járt nálunk ez a cicus éjjel, akkor még teljesen ép volt.. Anyukám rakta ki, és vele barátságos volt, csak meg volt ijedve.. Olvastam a neten, hogy a bénulás (akár részleges is) személyiség változáshoz vezet, ezért lehetett velem is agresszív
2014. máj. 21. 18:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem derült ki számomra az írásból, hogy melyik macska van lebénulva. Magától szerintem biztos nem gyógyul meg, állatorvoshoz kellene vinni.
2014. máj. 21. 18:33
 3/7 A kérdező kommentje:
A kóbor macska, az enyémnek szerencsére minden rendben.. HA sikerülne elkapnom, akkor ez jó is lenne, de eltűnt...
2014. máj. 21. 18:36
 4/7 A kérdező kommentje:
*enyémmel
2014. máj. 21. 18:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg ütés érte - vagy valaki rácsapott valamivel, vagy autó ütötte el. Magától szinte biztosan nem fog rendbejönni és nem is tartom valószínűnek, hogy egyáltalán sokáig húzná, hiszen a lábait folyamatosan húzza maga után, ki fogja sebesíteni és egy idő után mozgásképtelen lesz. Ha újra látod, feltétlenül meg kellene próbálni elkapni és ha mást nem, egy macskamentő szervezethez bekönyörögni.
2014. máj. 21. 20:05
 6/7 A kérdező kommentje:
Rendben, jelenleg azon vagyok, hogy valahogy elkapja és elvigyük dokihoz... Esetleg hogyha valaki eltalálta éphogy egy seprűnyél, qz okozhat neki bármit? Csak mert már hallottam, hogy valaki vert meg így macskát..
2014. máj. 21. 20:15
 7/7 A kérdező kommentje:
Ja és ha a garázs össze volt piszkítva, akkor már ott nem lehetett valami rendben? Mert olvatam, hogy a bénult macska nem bírja tartani a vizeletét és az ürülékét
2014. máj. 21. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!