Hogy szoktassam le a talált cicát a velem alvásról?
Figyelt kérdés
TEgnap találtam 3 cicát abból 2-t más vitt haza egyet pedig én és aranyos mert esténként bújik hozzám meg ilyenek , de nem akarom hogy hozzá szokjon pedig már sajnos hozzá szokott . Hogy szoktassam le róla?2014. máj. 19. 17:12
1/9 anonim válasza:
Ha már otthont adtál neki, akkor szeretet is adj. Különben minek vitted haza.
2/9 A kérdező kommentje:
Vettem neki cicakosarat és minden mást . Szeretem én , de nem az ágyban a helye .
2014. máj. 19. 17:19
3/9 acelsziv válasza:
Egyenlőre hagyd. Idővel, ha megszokta az új otthonát majd leszoktathatod. Most még fél és biztonságot keres.
4/9 anonim válasza:
Ne engedd be a szobába. Én is próbáltam leszoktatni a macskám. De ha beengedem a szobába, akkor mellém fekszik, hiába van saját fekhelye. Próbáltam, hogy ahányzsor mellém jön, visszapakolom, de nem volt tartós megoldás. Így csak akkor engedem be éjszaka ha kifejezetten együtt akarok aludni vele.
5/9 anonim válasza:
Egy macskát mindenre rá tudsz venni, amit ő szeretne csinálni. :-) Szerintem is hagyd még, szegény fél. Később meg zárd ki a szobából ha ennyire zavar, egy macskának nem lehet megmagyarázni, hogy valamit nem szabad. Legfeljebb akkor nem csinálja, ha ott vagy.
6/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom kizárni ez a gond . Azért engedtem be a házba mert féltem hogy a kutyám bántaná, de kilett kötve hogy csakis az én szobámba lehet ( apa utálja a macskákat ) . Akkor patthelyzet :D
2014. máj. 19. 17:31
7/9 anonim válasza:
Nálam is a szobában aludt a macskám, de bizonyos szabályokat kialakítottunk, mert nem szeretek macskaszőrös párnán aludni.
Feltettem egy sötét színű kimustrált párnahuzatot az ágy végére a lábamhoz, és azon alhatott.
A sötét színt meg tudta különböztetni a világos ágyneműtől így rá lehetett szoktatni.
Persze előfordult így is, hogy arra ébredtem, hogy bökdös az orrával és dorombol, de azért többnyire betartotta, hogy a helyén aludt.
8/9 anonim válasza:
Ja, és a kosarat hiába rakod le a földre, a macskák ösztönösen magasabb helyeken érzik magukat biztonságban, a földre tett kosárban nem érzik jól magukat. Könyvespolc tetejével is kiegyezhettek. :)
9/9 anonim válasza:
Amúgy mennyi idős a cica? Egy ideig, amíg meg nem szokja az új helyet és fél, addig hagyd ott aludni, ahol szeret. Tényleg nem szeretnék morbid lenni, de nem félsz, hogy egyszer ráfekszel?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!