Mit tegyek?
Sziasztok!
12 éves lány vagyok. Hajdú-Bihar megyébe lakom Nagyrábéban.Ez egy falu.
Mindig is szerettem volna egy sziámi cicát, úgy hogy idebent legyen.
De nem merem mondani a szüleimnek, mert félek, hogy az lesz a válaszuk, hogy NEM. Pedig tudnék foglalkozni vele, lenne rám elég időm, és az ételt meg ami szükséges megtudnám én is venni a saját pénzemből.
Segítsetek!!!! Mit tegyek????
Az én sziámi fajtiszta (törzskönyv nélküli) cicáim nem 20 ezerbe kerültek. Nem bénák, nem idegbetegek, a fajtára jellemző jegyeket hozdozzák. Meg lehet őket nézni:
találtam 1 hirdetést ahol egy kölyök cica 8000 Ft.
mivel nagyon régen még 5 éves voltam volt 1 sziámi macskánk csak meghalt mert öreg volt.
és a kellékek ott vannak ami még az övé volt.
alomtálca: van
alutasakostáp: nyilván venni kell miníg
alvóhely: van
oltások: idebent lesz
spot on: az is kell
szállítódoboz: van
macskabútor: van
száraztáp: azt is kell mindig
ivartalanítás: az minek
én nem akarom tenyészteni
én csak 1 db-ot akarok tartani
Ui.: azért tudtál segíteni.
köszi!
oltások: a cipőtökön bevihettek kórokozókat a kombináltat mindenképpen be kell adatni. De ha tisztességes tenyésztőtől veszitek, ő már féregtelenitve és oltva adja.
ivartalanítás: az minek? kérlek. Tenésztő nem ad el ivartalanítási kötelezettség nélkül cicát. Nem tudja hogy neked csak egy lesz, szóban nem hiszünk sose. A tenyésztők gondosan válogatva a macskáikat tartják meg a fajta jegyeit, kiszűrve a betegségeket stb-t.
Ha bennt van ivarzani fog félévenként, nyávogni hangoskodni. Ha sokszor réik a petesejtje anélkül hogy párzana, daganatos megbetegedései lehetnek a méhének, ebben pár éven belül elpusztulhat.
Ha te továbbra is szaporítóban gondolkozol hát tessék, de azt tartsd észben hogy óriási kockázata van a betegségeknek. Nyomorult helyen, kis ketrecekbe zárva tartják a macskákat. A fajmacskák drágák viszont a tenyésztők nem keresnek semmit rajta. Ez egy hobbi. De vajon miért? Mert drága az ellátáuk. Prémium tápokat kapnak, mindenből a legjobbat, hogy szépek és erősek legyenek.
Aki keresni akar vele az a szaporító. Ők nem sokáig birják, mert előbb utóbb rájönnek hogy nem fognak rajta keresni, még ha csak tescos konzerven tartják és 8 ezerért adják akkor sem.
Attól még mert gyerek vagy gondolkozhatsz felelőségteljesen. Néha hirdető oldalakon ajándékoznak családi okok miatt sziámit, nézz körül, igaz azok általában felnőtt cicák.
De én a helyedben a sima házival is "beérném". Nekünk is az van, nagyon szeretjük. és gyönyörű.
Lehet, hogy ismerlek . ki vagy te?
Én is ott körül lakok
Köszi a hirdetést!!!
először mondd meg a te monogrammodat és akkor megadom én is!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!