Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek?

Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

12 éves lány vagyok. Hajdú-Bihar megyébe lakom Nagyrábéban.Ez egy falu.

Mindig is szerettem volna egy sziámi cicát, úgy hogy idebent legyen.

De nem merem mondani a szüleimnek, mert félek, hogy az lesz a válaszuk, hogy NEM. Pedig tudnék foglalkozni vele, lenne rám elég időm, és az ételt meg ami szükséges megtudnám én is venni a saját pénzemből.

Segítsetek!!!! Mit tegyek????

2009. dec. 28. 19:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Jaj istenem a második vagyok, ha nem látnád idézőjelben írtam. Senki nem hülye, nem kell biológiai előadást tartani, mindenki tudja, mi az a faj, meg fajta, egyszerűen általában így mondják, hogy "fajmacska", attól még nem hülyék. A buszra sem azt mondom, hogy autóbusz és mégsem vagyok hülye.
2009. dec. 29. 16:07
 12/25 anonim ***** válasza:
Spec néha nekem is kicsuszik h fajtiszta, de mindenki tudja mire gondolok. A többség azt se tudja hogy macskából is vannak fajták^^
2009. dec. 29. 16:54
 13/25 anonim ***** válasza:

Az én sziámi fajtiszta (törzskönyv nélküli) cicáim nem 20 ezerbe kerültek. Nem bénák, nem idegbetegek, a fajtára jellemző jegyeket hozdozzák. Meg lehet őket nézni:

http://www.youtube.com/watch?v=P8WxxqeHr6c

2009. dec. 30. 10:01
 14/25 A kérdező kommentje:

találtam 1 hirdetést ahol egy kölyök cica 8000 Ft.

mivel nagyon régen még 5 éves voltam volt 1 sziámi macskánk csak meghalt mert öreg volt.

és a kellékek ott vannak ami még az övé volt.

alomtálca: van

alutasakostáp: nyilván venni kell miníg

alvóhely: van

oltások: idebent lesz

spot on: az is kell

szállítódoboz: van

macskabútor: van

száraztáp: azt is kell mindig

ivartalanítás: az minek

én nem akarom tenyészteni

én csak 1 db-ot akarok tartani

Ui.: azért tudtál segíteni.

köszi!

2009. dec. 30. 10:25
 15/25 anonim ***** válasza:
Legalább kombinált oltás kell neki akkor is, ha bent van mert a cipőd talpán is vihetsz neki bacikat. Veszettség ellen nem kell neki akkor, ha bent van.
2009. dec. 30. 13:37
 16/25 anonim ***** válasza:

oltások: a cipőtökön bevihettek kórokozókat a kombináltat mindenképpen be kell adatni. De ha tisztességes tenyésztőtől veszitek, ő már féregtelenitve és oltva adja.

ivartalanítás: az minek? kérlek. Tenésztő nem ad el ivartalanítási kötelezettség nélkül cicát. Nem tudja hogy neked csak egy lesz, szóban nem hiszünk sose. A tenyésztők gondosan válogatva a macskáikat tartják meg a fajta jegyeit, kiszűrve a betegségeket stb-t.

Ha bennt van ivarzani fog félévenként, nyávogni hangoskodni. Ha sokszor réik a petesejtje anélkül hogy párzana, daganatos megbetegedései lehetnek a méhének, ebben pár éven belül elpusztulhat.

Ha te továbbra is szaporítóban gondolkozol hát tessék, de azt tartsd észben hogy óriási kockázata van a betegségeknek. Nyomorult helyen, kis ketrecekbe zárva tartják a macskákat. A fajmacskák drágák viszont a tenyésztők nem keresnek semmit rajta. Ez egy hobbi. De vajon miért? Mert drága az ellátáuk. Prémium tápokat kapnak, mindenből a legjobbat, hogy szépek és erősek legyenek.

Aki keresni akar vele az a szaporító. Ők nem sokáig birják, mert előbb utóbb rájönnek hogy nem fognak rajta keresni, még ha csak tescos konzerven tartják és 8 ezerért adják akkor sem.

Attól még mert gyerek vagy gondolkozhatsz felelőségteljesen. Néha hirdető oldalakon ajándékoznak családi okok miatt sziámit, nézz körül, igaz azok általában felnőtt cicák.

De én a helyedben a sima házival is "beérném". Nekünk is az van, nagyon szeretjük. és gyönyörű.

2009. dec. 30. 18:58
 17/25 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ismerlek . ki vagy te?

Én is ott körül lakok

2010. jan. 1. 18:00
 18/25 anonim ***** válasza:
Nagyrábén lakom én is :D Ismerjük egymást tuti! Írsz egy monogramot? Hátha tudok segíteni ;)
2010. jan. 1. 20:09
 19/25 anonim ***** válasza:

Próbáld őket rábeszélni! Mond azt hogy te semmit se kérsz se karácsonyra se szülinapra..... és hogy gondoznád !

HA sikerül találtam cicákat is :

[link]

[link]

[link]

2010. jan. 1. 21:54
 20/25 A kérdező kommentje:

Köszi a hirdetést!!!

először mondd meg a te monogrammodat és akkor megadom én is!

2010. jan. 2. 10:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!