Mit tegyek?
Sziasztok!
12 éves lány vagyok. Hajdú-Bihar megyébe lakom Nagyrábéban.Ez egy falu.
Mindig is szerettem volna egy sziámi cicát, úgy hogy idebent legyen.
De nem merem mondani a szüleimnek, mert félek, hogy az lesz a válaszuk, hogy NEM. Pedig tudnék foglalkozni vele, lenne rám elég időm, és az ételt meg ami szükséges megtudnám én is venni a saját pénzemből.
Segítsetek!!!! Mit tegyek????
Ingyen sziámi kölyköt nem valószínű, hogy fogsz szerezni.
Aki ingyen adja, és inkább felnőttet adnak úgy de ritkán, az nagyon megnézi hova adja és ne bántódj meg, de nem valószínű, hogy egy kislánynak fogja adni...
Amúgy, ha megnézed ezeknél a hirdetéseknél is ott van, hogy fajtához értőnek adják, aki tudja mivel jár a tartásuk, és megvan hozzá az anyagi háttere. Ennek a cicusnak nem elég a darling konzerv, és nem hiszem, hogy annyi zsebpénzed van, hogy a neki való minőségi tápot beszerezd. Például a mi sziámi cicánk pedig minden mást egyszerűen kihány. Több ismerősöm is mondta egyébként, hogy ő sem adhat neki bármint, mert akkor hány a macskája tőle. Na meg a nem megfelelő táptól aztán vesebántalmai lehetnek ennek a fajtának. Két kiló sziáminak való ennivaló hatezer forint. Csak hasonlításképpen, másfélkiló whiskas meg ezer forint.
A másik, a néma gyereknek anyja sem. Szóval, ha nem kérdezed meg, nem is fogod megtudni. Attól félsz, hogy nemet mondanak? De mitől jobb, ha nem kérdezed meg? Akkor sem lehet macskád. Ha eleve megkérdezni sem mered, akkor miért akarsz ingyen macskát? Odavinni mernéd?
Egy sziámi cica ára 40-50ezer forintnál kezdődik a tenyésztőknél. Vehetsz persze 15ezerért is szaporítótól, de akkor ne csodálkozz, ha idegbajos macskát kapsz, vagy szembeteget vagy ilyesmi. A "fajmacskáknál" számít, hogy milyen a minőségük, csak még annyira sem foglalkoznak vele, mint a kutyáknál.
Tudod, amúgy milyen egy sziámi? Vagy csak szépnek találod és azért szeretnél? Lehet falra másznál tőle, akaratos, sokat nyávogós (ráadásol nem sima macska hangja van, hanem inkább a gyereksírásra emlékeztet) hangosan és kitartóan és egyéb nyalánkságok.
tisztába vagyok vele hogy mijen felelőséggel jár egy sziámi cica tartás.
de, támadt 1 ötletem.
ne hogy azt hidjétek hogy a keresztszüleim csórók.
és ők téleg annyira szeretnek engem, hogy bámit megvennének nekem. nincs gyerekük ezért én olyan vagyok nekik mint ha a gyerekük lennék.
és ha keresztanyukámék vennének nekem 1 sziámi cicát olyan 15 ezerért anyukám biztos akkor nem mondana nemet.
tudom azt is hogy nem mindegy milyen tápot adok neki.
hiszen kaptam egy nagy és vastag könyvet, minden macskafajta benne van és hogy hogy kell őket tartani meg minden ilyesmi benne van. de azért köszi. következő születésnapomra azt kérek : június 6.
Jaj istenkém...
Nem akarok kötözködni, csak jelezném a 2.nak hogy az nem "fajmacska" hanem FaJtA tiszta macska.
Ugyanis az ember maga 1 faj meg a macska 1 faj meg a kutya 1 faj, de több FAJTA van a kutyákból pl:Német juhász
és a macskákból pl:Sziámi...
Ezt nagyon sokan rosszul mondják és bántja a fülem bocsi...
és ugyanígy nem fajtiszta hanem fajtatiszta... az lenne az érdekes ha nem lenne fajtiszta... mondjuk embertt és macska keveréke... ô)
elöttem szóló... nekem is bántja a fülem :P
Annyira szeretem mikor leírják hogy törzskönyv nélkül. A törzkönyv miatt nem lesz drágább maga a törzskönyv kiállítása 2500 forint, és azt bizonyítja hogy a tenyésztő be van jegyezve (és a született alom is) egy macskaegyesületnél, ellenőrzött, halálos betegségekre negatívak.
Rengetegen továbbra is kizárólag az
ára alapján választanak cicát. Pedig a tíz-, húsz-,
harmincezer forintos árkülönbség többszörösét
hagyhatjuk ott pillanatok alatt az állatorvosnál, ha
valami makacs, nehezen gyógyítható betegség
jelentkezik, netán egy ronda fertõzést a többi
állatunknak is hazaviszünk esetleg magunknak.
A normális tenyésztők egészségügyi garanciát is adnak, ha beteg visszaveszik.
Azt hogy megkérdezd, önmagától adódik. ha aztmondják hogy nem, mond nekik hogy mit tennél érte; hogy te gondoznád, takarítanád, stb. Ettől függetlenül az állatorvost biztos nekik kell majd fizetni. A saját pénz nem tudom nálad mennyi, de nagyjából leírom mi mennyibe kerül, persze ennél lehet egy picivel kevesebb és jóval több is.
- Alomtálca; 1000-2000 forint
- Alutasakos táp; 2-300 forint (/ etetés)
- Alvóhely; az sima párnától lehet akár 10 ezer forintig is bármennyi
- Oltások; kombinált (veszettég ha benntvan és nem megy ki nem muszáj) 3000 forint
- spot on / egyéb kullancs/bolhavédő szerek; 1700 / ampulla (/adag/hónap)
- szállítódoboz: 5000 forint
- macskabútor (kaparófa, stb, ha benntvan nagy kell neki); 5ezertől a csillagos égig (általában 10-20 ezer)
- száraztáp (a végére hagytam mert ezt eszi leginkább); Acana & royal canin & egyebek általában 400 gramm 1000-1400 forint körül van. Ez nagyjából egy kismacskának 20-30 etetésre elég legjobb esetben. és napi háromszor eszik.
-és végül az ivartalanítás (ezt muszáj tenyésztő tenyésztésre 250 ezer körül ad egy macskát, kedvencnek muszáj ivartalanítani 6 hónapos kor előtt), ez orvosonként változó de olyan 10-20 ezer körül szokott lenni.
Ez minimáláron számolva (az alvóhelynek 0-t adtam) csak az első hónapban, 40-50 ezer is lehet, utána 10 ezer körül havonta. Plusz az ivartalanítás, de az csak egyszer ugyebár.
Tehát évi 120000 simán rámehet a macskára.
Most kérdés hogy te csak a kaját fizentéd-e mert a havi 4-5 ezer forint még belefér (bár nem tudom neked belefér-e), ha a többit a keresztanyuék veszik.
Remélem tudtam segíteni és összeszedtem neked az árakat.
Sok sikert:)
üdv
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!