A legtöbb férfi miért utálja a macskákat?
Sokszor hallok olyan ostobaságot indokként, minthogy "nem hűséges", "csak a kajáért dörgölőzik", vagy hogy "hülye", pedig mindez nem igaz, csak általánosítás. Sőt, macskatartóként pont az ellenkezőjéről tudok beszámolni, bár az tény, hogy nem olyan szolgalelkű, mint a kutya. Lehet, hogy pont ezért? A kutyák mellett dominánsabb lehet egy ilyen egyén?
És miért "utálják" a macskákat? Úgy értem, ha valaki nem szeret egy állatot, rendben van, de úgy vettem észre, hogy míg pl. a kutyák, lovak, madarak esetében nem az hangzik el többször, hogy "nem szeretem a macskát" vagy "nincs vele bajom, de nem tartanék", hanem hogy utálja, gyűlöli, milyen gonosz jószág, stb. stb. Tehát szerintetek miért ilyen megosztó a macska?
A kutyát valóban nem szép szolgalelkűnek nevezni. Egyszerű a képlet: a kutya falkalény, a macska alapjában nem. Más a szociális rendszerük, a kutyáé sokkal közelebb áll az emberéhez, amin a domesztikáció csak erősített.
Egyébként én is ellenpéldát tudok mondani, a párom tart macskát (férfi), én kutyát (jó, most már közösek persze), férfi családtagjai szintén bírják a macskákat-kutyákat is, nekem például anyukám és nagymamám volt az, aki azt mondta, macskát nem tartanának. (Mondjuk anyukám azóta egész jól összebarátkozott párom macsával.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!