A legtöbb férfi miért utálja a macskákat?
Sokszor hallok olyan ostobaságot indokként, minthogy "nem hűséges", "csak a kajáért dörgölőzik", vagy hogy "hülye", pedig mindez nem igaz, csak általánosítás. Sőt, macskatartóként pont az ellenkezőjéről tudok beszámolni, bár az tény, hogy nem olyan szolgalelkű, mint a kutya. Lehet, hogy pont ezért? A kutyák mellett dominánsabb lehet egy ilyen egyén?
És miért "utálják" a macskákat? Úgy értem, ha valaki nem szeret egy állatot, rendben van, de úgy vettem észre, hogy míg pl. a kutyák, lovak, madarak esetében nem az hangzik el többször, hogy "nem szeretem a macskát" vagy "nincs vele bajom, de nem tartanék", hanem hogy utálja, gyűlöli, milyen gonosz jószág, stb. stb. Tehát szerintetek miért ilyen megosztó a macska?
Az én baráti körömben pont a férfiak vannak oda a macskákért:D
Pont tegnap vesztek össze, mert a barátnőm kijelentette, hogy ha nem talál olyan lakást, ahova nem mehet a macska, akkor elajándékozza. A férfi meg kiakadt, hogy hát ilyet nem szabad.
nekem csak macskás pasi ismerőseim vannak
tudod, én pedig mit utálok? amikor egy tudatlan egyén, akinek még sosem volt kutyája, azt mondja rá, "szolgalelkű"
a kutyával ellenben a macska, ha nem úgy cselekedsz, ahogy azt ő akarja, egyből rád támad, egy kutya sose csinálna ilyet
majdnem az összes barátomnak, családtagomnak van macskája, eddig 3 kezesbárány cicával találkoztam, az összes többi vérmes fenevad volt, simán neki ment a saját gazdájának, ha nem nyitotta ki neki azonnal az ajtót, egy kutya sosem csinál ilyet
és, mielőtt jönnének a válaszok: nekem is volt macskám, akit imádtam, nincs bajom velük, szeretem őket, de egy kutyát és macskát nem lehet összehasonlítani, két külön faj
Ismerek én is olyan férfiakat akik nem díjazzák a macskákat, de ez nem valódi megismerésen, hanem hülye sztereotípiákon alakul.
Apám sem kedvelte, de legalább megtűrte a macskát a háznál, mert látta a gazdasági hasznát, egerészést.
A gondok akkor kezdődtek amikor hazaállítottam egy anyacicával és hat kölykével.
Anyám révén mindig volt macskánk, úgyhogy eleve magától értetődő volt, hogy felnőttként is vannak macskáink.
A barátnőm eleinte idegenkedett tőlük, de volt egy kandúr cicánk aki őt pécézte ki gazdinak mert én már foglalt voltam, úgyhogy onnantól neki sem volt megállás. :)
Szóval nem tudom, de férfiként enyhe túlzásnak tartom, hogy a legtöbb férfi utálja a macskákat.
Mindössze annyi lehet, hogy van aki kutyás, van aki a macskás. Aki nem szundított még finom ebéd után az oldalában doromboló kedvenc macskájával, vagy nem ébresztették hajnalban doromboló macskanózival bökdöső talpacskákkal, illetve üdvözölték munkából hazajövetelkor, az nem tudja mi a jó.
Még annyit, hogy a macska abban különbözik, hogy születéstől neveli az ember és odafigyel rá, törődik vele akkor mint szülőre tekint az emberre, és a legmélyebb bizalommal viseltetnek a gazdájuk felé.
Volt, hogy lecsúszott az ölemből egy óvatlan mozdulatnál és inkább bevállalt egy fájdalmas fenékre esést, de ösztöneit felülírva nem eresztette ki a karmait, hogy megkapaszkodjon, mert tudta, hogy akkor megkarmolna.
A legtöbb talán meredek állítás, nekem történetesen az összes férfi barátom szereti a macskákat, általában a kutyáknál is jobban.
Anyám viszont utálja őket - a kutyákat se szereti, de a macskák különösen irritálják.
Szerintem nem függ a nemtől.
Nekem az a tapasztalatom hogy csak mondják. :-)
A férjem is meg apám is mindig hangoztatja hogy utálják a macskát, ennek ellenére van egy cicának. Ha ott vagyok elzavarják, de mindketőjüket kaptam már azon h ölbeveszik, simogatják. ;-)
A legtöbb férfi ismerősöm, barátom imádja a cicákat. :D Aki utálja, az csak keménynek akarja mutatni magát. :D
Cicák forever!!! Nekem is van egy, 17 éves. :D
28N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!