Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Van ok aggodalomra? (Bővebben...

Van ok aggodalomra? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Az 5 éves nőstény macskámat utoljára dec. 22-én láttam, azóta gyakorlatilag eltűnt.Eddig annyira nem aggódtam, ugyanis már többször volt olyan, h néhány napra, akár egy hétre is eltűnt, mindig visszajött, de most már valahogy kezdek aggódni érte. Mennyire normális ez (mármint az eltűnése, nem az h aggódom :D)Nálatok is van olyan, h néhány napra lelép a macska??Azért is aggódom, mert pl. nem tuom, h ilyenkor mit eszik, vagy pl. hol alszik....tényleg el nem tudom képzelni, nem hiszem, h egész nap egereket fog stb. Próbáltam már keresni, járkáltam a környéken, szólítgattam, de nem találtam meg.Mit tehetnék ? Nincs esetleg valami, amivel le lehetne szoktatni erről? Félek, h nem jön vissza már!! Esetleg még az érdekelne, h milyen okból történhet ilyen, h elmegy egy időre?

Köszönöm a válaszokat!!

2009. dec. 26. 19:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
ivartalanítva van ez a macska?
2009. dec. 26. 19:59
 2/12 anonim ***** válasza:
56%

Ilyet minden cica szokott csinalni, nem tehetsz semmit ellene, a mi macskaknk is sokat odavan, de mindig hazajott. Peldaul a keresztanyamek macsekja fel evig volt oda, aztan hazajott, ra 2 evre megint eltunt, aztan hazajott utanna sajnos elutotte 1 kocsi :(

Mamamekhoz meg kb 3 eve ment egy nagy kandur cica, nem tudni kie, mar akkor lehetett 3-4 éves, es azota is ott van, nem ment el.

A macskak ilyenek.

Az en cicaim is napkozban legalabb 2-3 szor megy at a szomszedba nem tehetek semmit ellene, de mindig hazajonnek. Nekem 2 cicam van, mindketto nosteny, fel évesek :)

2009. dec. 26. 20:04
 3/12 A kérdező kommentje:
Nincs ivartalanítva.
2009. dec. 26. 20:08
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
miért nincs?
2009. dec. 26. 20:08
 5/12 anonim ***** válasza:

Nekem volt olyan h egy év után jött vissza a cicám, de aztán megint eltűnt, és nem került elő (eddig) :S

Olyan is volt h ellopták a két hónapos kiscicám aztán két hónapra rá hazajött.

Olyan is h két hét után, és olyan is h pár nap után. Jelengleg 2-3 hete tűnt el egy fekete-fehér cicám, és szeptember közepén (pontosan a közepén) tűnt el a világ legszebb cicája. :S 5 hónaposan, de bízom abban h hazajön(nek) mivel vannak csodák. :) És a cicák sokat csinálnak ilyeneket, ne izgulj, feltalálják magukat. :D

2009. dec. 26. 20:37
 6/12 anonim ***** válasza:
elment fiúzni. jobban járnátok ha ivartalanítanátok, tovább élne, nem lnne mindig kismacska akiket drága táplálni és nem csavarogna.
2009. dec. 26. 20:38
 7/12 A kérdező kommentje:

Korábban tüzelés idején (macska)fogamzásgátlótablettákkal oldottuk meg, az be is vált, idén szóba került az ivartalanítása, de egy daganat keletkezett a fülében, most ennek a kezeltetése az elsődleges.

Tényleg,nem lehet köze ennek az eltűnéséhez?

2009. dec. 26. 20:39
 8/12 A kérdező kommentje:

Egy másik macskám szinte pontosan 2 év múlva került elő, remélem, aki most nincs meg azért hamarabb haza fog jönni....

Nem értem, semmi oka nem lehetett az eltűnésre, rendesen táplálom, változatosan, be is jöhet a szobába, féregtelenítve van meg minden...nem tudom valahogy az az érzésem, h mostanában nem foglalkoztam vele sokat, mert sok dolgom volt karácsony körül és megsértődött, de lehet, h ez hülyeség :)

2009. dec. 26. 20:43
 9/12 anonim ***** válasza:
Az ivaros macska tüzelési időszakban képtelen otthon maradni. Addig megy, amíg baj nem éri (megtépi más macska, emberek bánthatják, mert elegük van a vernyákolásából, elüti egy autó, vemhes lesz). Ha biztonságos környezetet teremtesz neki, akkor ez arra készteti, hogy folyamatosan tüzeljen, hisz megvan a tuti hely az utódnevelésre. A fogamzásgátló hormonkészítmény pedig sajnos 70-80%-ban rákos daganatokat okoz, ezért az orvosok nem ajánlják a használatát, csak végső esetben.
2009. dec. 27. 09:46
 10/12 A kérdező kommentje:
:o :O ezt nem tudtam, h rákkeltő a fogamzásgátló, azt hiszem ha rendeződött a dolog a fülével, minél hamarabb megejtem az ivartalanítását!! Köszönöm még egyszer a válaszokat!!
2009. dec. 27. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!