Van okom aggodalomra?
Karácsonykor fogattam örökbe egy 8 éves kutyust, akkor még elég beteges volt, sovány, hasmenéses...
Akkor nagyon oda figyeltünk az etetésére, jó minőségű tápot vettünk (Pro Plan) eleinte kicsit többször adtunk neki hogy meghízzon, aztán csökkentettük 2-re, a széklete is jobb lett. De a kaki mennyiségével szerintem gond van. Napi 5-6 séta és minden alkalommal legalább 3x kakil. És 5 óránál nem bír ki többet kakilás nélkül, még éjszaka sem. Nem hasmenés de azért elég híg. Ez normális? Én nem értem hogy jön ennyi kaki egy kutyából, és még éjjel is pedig este már nem kap enni, utolsó adag után még legalább 2x levisszük. Ennek ellenére most rendszeres hogy hajnali 3-4 között felébreszt és rohanunk le, ahogy kilépünk az ajtón már jön is belőle. Normális ez?
Lehet a táppal van gond? A kutya kórházban volt hetekig az örökbefogadás előtt, állítólag kívül-belül agyon lett vizsgálva mert minden baja volt, a mi dokink szerint is jól van, és eszik-iszik-játszik rendesen.
Szerintetek?
Szerintem normális. Egy 8 éves kutya csak egyszer kell, hogy egyen egy nap.
Lehetőleg reggel, ha így lenne, szerintem rendbe jönne.
Doki szerint jól van, kb 2 hete voltunk. De lehet hogy egy másik véleménynét is kikérem.
Milyen tápot ajánlanátok ti? Bélproblémákra?
Az én dokim az Eukanubára esküszik de egy tenyésztő ismerősöm meg a Pro Planra.
Rákerestem neten hogy érzékeny gyomrú kutyának milyen táp való és a Belcandot dobta ki, próbáljam ki ezt?
Lehet, hogy valami parazita fertőzés miatt ilyen. Vérvizsgálatot is kért a dokid? Ezért, ha már tápra is sokat költesz, biztos áldozol a kutyádra, akkor már el kellene vinned valami klinikára, ahol teljes körűen kivizsgálják, vért is vesznek.
Amúgy akkor is csak egyszer adj neki, a kettő már sok!
Meg kell találnod a neki megfelelő tápot.
Vegyél egy heti adagot. Ennyi idő alatt kiderül, jó, vagy sem neki az az étel. Nálam, ha néha valamiért lazul a széklet, a búzakorpa bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!