Hogyan tudom leszoktatni?
Az enyém ugyanezt csinálja. A lakótársam próbálkozott azzal is, hogy felrakta az asztalra, és egyből lepofozta onnan, nálunk nem hatott. Ráadásul én soha nem tudom rajtakapni, ha meghallja, hogy jövök, elsunnyog...
Az egyik ismerősöm meghajigálta papuccsal, ami náluk működött, nálunk a lakás berendezése miatt megoldhatatlan...
ez a papucshajigálósdi nem is rossz ötlet... xD
Akkor ezekszerint törődjek bele....:S:/
Nekem három macskám van, ebből kettő nem lop, egy meg igen. És azt az egyet sem lehet leszoktatni, mert úgy is akkor csinálja, ha nem látjuk, ha jövünk, menekül. Bár a múltkor annyira ízlett neki, hogy mikor látta, hogy ordítva közeledek, akkor csak gyorsabban lefetyelt, hogy befejezze mielőtt elérem.
Amúgy az a tapasztalatom, hogy mióta folyamatosan van nekik kaja, olyan amit szeretnek, kevésbé hajlamos az az egy is látogatni az asztalt. Csak akkor megy, ha kajás.
Minálunk ez a probléma úgy lett megoldva, hogy a cica ki lett tiltva az egész konyhából. Rengeteg időbe tellett, míg megtanulta, de megtanulta.
Nálunk a virágspriccelős módszer vált be. Amit a cicc mancsa beérkezik a konyhába, lefröcsköljük. Így már neki sem olyan vicces a dolog, rájön, hogy ő húzza a rövidebbet. A lényeg az, hogy a pofijába kell fröcskölni a virágspriccelővel, azt nagyon utálja.
Hát, egy próbát megér, kb 170 forintért lehet venni festékboltban, növényszaküzletben vagy háztartási boltban. Feltöltöd vízzel és kész a "cicariasztó".
Az ételt pedig le kell takarni, ha nem vagytok otthon.
Remélem tudtam segíteni. Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!