Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan tudom leszoktatni?

Hogyan tudom leszoktatni?

Figyelt kérdés
A macskám, cserfes módon amikor nem vagyunk a közelében, felugrál az asztalra, pultra, gáztűzhelyre...stb, és megdézsmálja a kaját. 5 alkalomból 2x van olyan, hogy rajtatkapjuk, akkor meg is van szídva. Mit tegyünk hogy leszokjon róla?
2009. dec. 20. 23:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Vagy lefeditek fedővel a kajákat vagy be a hütőbe esetleg kamrába..,leszoktatni sztem nem fogod tudni!
2009. dec. 20. 23:43
 2/10 anonim ***** válasza:

Az enyém ugyanezt csinálja. A lakótársam próbálkozott azzal is, hogy felrakta az asztalra, és egyből lepofozta onnan, nálunk nem hatott. Ráadásul én soha nem tudom rajtakapni, ha meghallja, hogy jövök, elsunnyog...

Az egyik ismerősöm meghajigálta papuccsal, ami náluk működött, nálunk a lakás berendezése miatt megoldhatatlan...

2009. dec. 20. 23:47
 3/10 A kérdező kommentje:

ez a papucshajigálósdi nem is rossz ötlet... xD

Akkor ezekszerint törődjek bele....:S:/

2009. dec. 21. 11:19
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem három macskám van, ebből kettő nem lop, egy meg igen. És azt az egyet sem lehet leszoktatni, mert úgy is akkor csinálja, ha nem látjuk, ha jövünk, menekül. Bár a múltkor annyira ízlett neki, hogy mikor látta, hogy ordítva közeledek, akkor csak gyorsabban lefetyelt, hogy befejezze mielőtt elérem.

Amúgy az a tapasztalatom, hogy mióta folyamatosan van nekik kaja, olyan amit szeretnek, kevésbé hajlamos az az egy is látogatni az asztalt. Csak akkor megy, ha kajás.

2009. dec. 21. 12:05
 5/10 A kérdező kommentje:
De az enyém láthatóan nem kajás, mert belemajszol a kajába, aztán otthagyja, és egész nap eszegeti... lehet hogy csak újdonságra vágyik....xD
2009. dec. 21. 15:38
 6/10 anonim ***** válasza:
Próbáld citromléval bedörzsölni a helyet ahová nem szeretnéd hogy felugorjon.Az enyém is szeret mindenhová ugrálni de nem nyúl az ételekhez ezért nincs neki tiltva az ugrálás.
2010. jan. 3. 10:07
 7/10 anonim ***** válasza:
A nagyobbik macskám is felmászkál, de nem eszik bele semmibe, csak megszaglássza a dolgokat, aztán tovább áll. Érdekes hogy a kisebbik nem veszi át töle ezt a szokást, ö sosem megy fel a konyhapultra. Próbáltuk már mi is leszoktatni, anyukám meg bátyám már oda is csapott a pofijára, de nem lehet, mondjuk nekünk könnyebb volt beletörödni mert nem evett bele semmibe..
2010. jan. 3. 11:58
 8/10 anonim ***** válasza:
A kutyát tudnád bármiről leszoktatni. A macska sajnos más műfaj. Magadat idegesítheted, de ebben a játékban csak ő nyerhet. Ők ilyenek, fogadd el ilyennek és kész! Én is nevelem a macskáimat, aminek az az eredménye, hogy tudja, hogy nem szabad, ezért akkor megy oda, ha nem nézek oda vagy nem vagyok itthon. Ennyi.
2010. jan. 3. 14:04
 9/10 anonim ***** válasza:
55%

Minálunk ez a probléma úgy lett megoldva, hogy a cica ki lett tiltva az egész konyhából. Rengeteg időbe tellett, míg megtanulta, de megtanulta.

Nálunk a virágspriccelős módszer vált be. Amit a cicc mancsa beérkezik a konyhába, lefröcsköljük. Így már neki sem olyan vicces a dolog, rájön, hogy ő húzza a rövidebbet. A lényeg az, hogy a pofijába kell fröcskölni a virágspriccelővel, azt nagyon utálja.

Hát, egy próbát megér, kb 170 forintért lehet venni festékboltban, növényszaküzletben vagy háztartási boltban. Feltöltöd vízzel és kész a "cicariasztó".

Az ételt pedig le kell takarni, ha nem vagytok otthon.

Remélem tudtam segíteni. Sok sikert

2010. jan. 3. 20:09
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a citromleves dolog tettszik. Meg a cicariasztó sem rossz :)
2010. jan. 9. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!