Cicát szeretnék venni. De mégis hol?
Szia!
Ha nem fajtatisztát szeretnél, akár egy ismerősödtől is hozhatsz. Vannak gyönyörű házimacskák, mindenféle ritkább/gyakori színben, nekem is ilyenek vannak. Gyönyörűek, és sokkal szívósabbak és egészségesebbek, mint a kitenyésztettek. Biztos van olyan ismerődös, akinek a macskája most fialt, onnan ingyen hozhatnál cicát. De rengeteg oldalon vannak eladó/ingyen elvihető kiscicák, nézz szét pl. expresszen, jófogáson és apródon. :)
Ne vegyél cicát. Ugyan olyat örökbefogadni is tudsz. allatok.info
Fajtajellegre is tudsz szűrni (vagyis hogy mihez hasonlítson: perzsára, sziámira, maine coon-ra, stb).
Ha vársz még egy kicsit, nemsokára tele lesz az internet a kiscicákkal, ha ragaszkodsz a kölyökhöz.
Kedves utolsó, a macskákat szokás féregteleníteni. ;)
A toxoplazmózisról pedig annyit, hogy a lakosság (mármint az emberi lakosság) 50%-a fertőzött. A megelőzés érdekében a kismama (ha még nem pozitív) csak jól átfőtt, sült húst egyen és ne turkáljon szabad kézzel a macskaalomban. De azt hiszem, ez egyébként is magától értetődő. :)
Kedves Adolf! Imádom az ilyen elvakult, begyepesedett embereket mint amilyen véleményt itt leírtál. Igen, marha nagy veszély macskát tartani, nagyon körültekintő vagy, de gondolom, akkor a boltból se veszel meg semmit a gyerekednek, mert tele van méreggel, lassan de biztosan többet ártasz neki, mint ha csak macskát tartanál. Erről ennyit, okoskodj csak, ebben a világban úgy se lehet 100 százalékosan egészségesen élni, de igazad van egy macska a legnagyobb veszély. :S
Hogy a kérdésre is válaszoljak, nekem is utcáról van cicám, szürke-fehér, nagyon szép, de azt sose felejti el, hogy befogadtuk, annyira hálás, hogy engem tekint anyunak, reggel mindig az az első dolga, hogy rám fekszik, odabújik, és dorombol . :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!