Petra666 kérdése:
Hogyan tarthatnék cicát?
Figyelt kérdés
Már volt 3 cicám, de mindegyik kevés ideig. Az első 2 hónap lehetett. eltűnt. Mivel még kicsi volt, biztos elvitte valaki. A 2. 1 évig volt nálunk, mindig csavargott, és őt elütötte egy autó. :'( A harmadik olyan öt hónap körül lehetett szintén eltűnt. Nem lehetett volna semmi ilyen, ha bent tarthattam volna, de apu azt nem engedi! Igyse értem, mert vannak még az udvaron cicák akik nem csavarognak annyit, és jól kijött velük az én cicám. Minket is szeretett. Igaz, apu azért sokszor goromba volt vele. :/ De sose bántotta. Szeretnék végre egy cicát aki meg marad. Tudom rosszul hangzik, de van ilyen pince helyiségünk, ha éjszakára rá lehetne szoktatni, hogy bent aludjon? Vagy valamilyen ötlet? Nagyon fontos lenne.2014. ápr. 9. 15:57
11/18 anonim válasza:
Milye szinten volt goromba a cicával apud???Tudod ,hogy ezért meg is büntethetik???
Nagyon sajnállak kisfiú/kislány.Nem birom az ilyet mikor a gyerek szegény tudja ,hogy mi a jó de a szülő hátráltatja. Ezzel magának ,a gyereknek és az állatnak is najt csinál.
12/18 anonim válasza:
Nekem mindegyik cicám az udvaron él(t) és makk egészségesek, megélték az idős kort. Szerintem nem jó ha kifutóban vagy a lakásban tartod bezárva, mert szüksége van arra, hogy szabadon mehessen oda ahova akar. Ha éjjel bezárod az rendben van, de nappal hagyd.
13/18 A kérdező kommentje:
Kedves 9. válaszoló! Ha nem tudsz normálisan válaszolni nem kell okoskodni. Itt vannak a példák arra, hogy kint is élhet egy macska!köszönöm! 10. válaszoló sokat segítettél :)) köszi! 11-es válaszoló Bocsi, ha félre érthetően írtam! Apám a csillagokat is lehozná értem és nagyon jó ember! Egy dolog, hogy annak a híve hogy a macska ne legyen a lakásban! A gorombaságot arra értettem, hogy volt olyan, hogy lekiabálta! De nem bántotta meg semmi! :)) Ne aggógy :3 Köszi minden segítséget! :)
2014. ápr. 9. 18:30
14/18 anonim válasza:
Ne haragudj hogy ezt írom, de biztos jó ötlet egy újabb macska? Három már elpusztult, mennyinek kell még meghalnia/eltűnnie? Nekünk is kijárnak a cicáink, de mi nem ilyen környéken lakunk, esély sincs rá hogy elüsse egy autó meg az emberek is elég összetartóak, nem viszik el más macskáját hogy megkínozzák vagy ki tudja... Az ivartalanítás pedig nem garancia. Attól hogy a fajfenntartó ösztön nem viszi el a macskát, vadászni, játszani más cicákkal még simán elmehet. Tehát az esély megint megvan arra hogy úgy járna az új is mint az előző három... Nem az ivartalanítás ellen szólok mert a mijeink is sterilek, de ha olyan környéken laksz ahol sorozatban ez történik a macskákkal... Én elgondolkodnék a helyedben ezen és inkább várnék addig amíg elköltözök.
15/18 anonim válasza:
100%-an csak bent van biztonságban, viszont ha ivartalaníttatod, de mondjuk kijárós, az arány lényegesen csökken, de még mindig több, mintha ivarosan kint lenne! Éjjelre nem tudnád betenni valahova? Garázs, pince, sufni, stb??
16/18 A kérdező kommentje:
14. válaszoló: Igazad lehet, de az udvaron él még két cica nem mellesleg az egyik kis kora óta itt él és már 15 éves! Meg a környékünkön él egy csomó kinti macska. Ezen kívül csak egy hallt meg. A másik 2 még kicsi volt, és befogadták őket vagy elvitték. És ahogy a 15. válaszoló mondja betudom tenni éjszakára a pincénkbe, és ivartalanítással együtt ez így már nem olyan rossz ötlet szerintem :))
2014. ápr. 10. 20:26
17/18 anonim válasza:
Az öreg macskát már nem viszik el, meg ha kinti, akkor általában nem is hagyja magát megfogni, ha autót lát már megtanulta hogy azt el kell kerülni messziről. Egy kiscica még nem rendelkezik ilyen "tapasztalatokkal", ha szelíd akkor lehet hogy odamegy barátkozni akárkihez, aztán az felkapja mert cuki és elviszi vagy ha valami beteg ember az illető lehet elkezdi kínozni :( Én már olvastam olyat hogy állatmentők egy csapat kisgyerektől mentettek meg egy kiscicát mert azok hurkot kötöttek a cica nyakára és úgy pörgették... 10-15 évvel ezelőtt meg lehet nem voltak felétek ilyen emberek, azért tudtak felnőni az idős macskák. Gondold át... kevesebb mint 2 év alatt 3 cica halála nagyon sok.
18/18 anonim válasza:
Esetleg cicaajtót tenni a pincébe(sokaknak a pinceajtón van, ott meg tud húzódni a cica, van neki vize, kajája ha esetleg nem vagy otthon) csak figyelj, mert ha sok a kóbor macska, akkor nem árt olyat venni ami mikrochipes, és csak a saját cicád tud bemenni. Ismerek olyat akinél elvadult a helyzet és az összes szomszéd és kóbor macska megtanulta az ajtót használni (mert a macska okos állat), rájöttek hogy ott van bent kaja és már mentek is be! Az jó ötlet lenne, de a leglényegesebb az ivartalanítás! Hogy érted hogy goromba volt vele apukád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!