Halálra idegesít a macskám. Mit tegyek?
Szia!
Szerintem nem nevelted meg mert te is a tipikus macskatartó vagy aki azt hiszi, hogy a macskát nem lehet nevelni.
Ha rosszat csinál egy-egy tasli nem árt neki.
Tuti tipp szocializálásra: legközelebb olyat csinál amit nem szeretnél, akkor kopp a fejére kézzel vagy ujjal az orrára. Nem kell agyonverni, de érezze - aztán majd "megnevelődik" őkelme. És nem hagyni játszani a kezeddel: nem tartogatni a feje fölött, hogy megüssem vagy ne a kis aranyost, hanem egy határozott mozdulat, utána pedig a kezedet eltávolítani a kisállattól.
A macskát pszichológushoz? Mármint hogy kibeszélje magából az alom mellé székeléssel kapcsolatos lelki problémáit? És milyen nyelven?
Ugye? :D
Még jó hogy ki akar menni, tavasz van, ilyenkor bagzanak a macskák, engedd ki, legalább kint végezné a dolgát és nem kakálna mellé a lakásban. Én is odakakálnék a padlódra, ha nem engednél ki ilyen szép időben.
Tippem az, hogy engedd szabadjára, a macska szabadlelkű állat, nem lehet korlátozni, mert akkor nem érzi jól magát.
egyszeruen elkenyeztetted..
az enyem is hasonlo volt, amig az edzom nem szolt ram,hogy egy kis hatarozottsag kellene nekem. Par honapba beletelt mire kicsit visszarendeztuk a hierarchiat, mar abban a percben ahogy latom, hogy tamadni akar, nagyon erelyesen raszolok, ha megtamad akkor pedig jon a tasli. Az allatok sokkal jobban turik mint azt mi gondoljuk, kevesbe erzik. Ha rosszat keszul csinalni akkoris egybol felemelem a hangomat es maris abbahagyja, mert o is tudja, hogy nem kellene, hasonloan csak bosszantani akart. A nyavogassal meg azt csinaltam, hogy egyszeruen nem figyeltem ra, kinyavogta magat, puffogott sertodotten egy kicsit, aztan idovel megtanulta, hogy nincs mindig helye a hisztinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!