Valaki megmondaná, hogy hol és mennyiért lehet ragdoll (rongybaba) macskát venni (a többi lent)?
Minden tiszteletem a tenyésztőké, de azért nem kell azt gondolni, hogy aki ebből él, csak az adhat egészséges és szép cicát... aki nem ad törzskönyvet, és olcsón adja, mert nem tenyészti, csak szereti a fajtatiszta fiú és lány cicáját, adhat ugyanolyan macskát, nem ugyanannyiért...
Mi két éve harmincért vettünk egyet, azóta sem volt beteg, és gyönyörű.
De ha vidéken ingyen kaptok házimacskát, nem tenyésztőtől, nem gondozva, szinte biztos, az is tök egészséges macsek lesz, kicsit eltúlzottnak érzem a "kevés pénzért csak beteget/szart kap az ember" tanácsokat.
Réegen érkezett már komment erre a kérdésre, de azért én jhozzászólok, csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, tenyésztőnél mért annyi az annyi. Ők nem a meggazdagodás miatt tenyésztenek, hanem a fajta szeretete miatt! Hozzáértően válogatják a tenyésztésre legmegfelelőbb, legjobb tulajdonságokat tovább örökítő példányokat, hogy a fajtát egyre jobbá tegyék. Egy tenyész állat többszöröse a hobbi célra vásárolt állat árának, ami többszázezer forinba kerül. A tenyészállatot több örökletes és halálos betegségre le kell szűrni, hogy tutira semmit ne örökítsenek át a kölyköknek. Ezek a tesztek is többtízezres nagyságrendűek, illik évente ismételni és nem 1 macskát szűrnek le. Ott vannak a szülők éves kötelező oltásai, féreghajtásai, a kölykök chipeltetése, útlevél kikérése, 3szori féreghajtás és 2szeri oltás. Plusz mind a kölyköknek, mind a szülőknek a minőségi tápok, anya macskáknak különféle vitaminok, hogy ne pukkanjanak le totálisan a szülés-szoptatás miatt és rendesen tudják táplálni a kölyköket. Plusz ha bármi betegség adódik, arra is a költség. A macskákat kiállításra is viszik, ahonnan visszaigazolást kapnak, hogy megfelelő "minőségű" macskákkal dolgoznak. A kölykök kezdőcsomagot kapnak, kajával, játékkal, hasznos tanácsokkal és egészségügyi garanciát vállal rájuk a tenyésztő, hogy nem beteges, rendesen oltott, táplált cicát adnak el neked. a törzskönyv 2500 Ft, nem az dobja meg a cica árát! az a bizonyíték, hogy azt kapod amit veszel! benne vannak a macska szülei, nagyszülei, dédszülei, amik igazolják hogy más nem keveredett a vérvonalba, hanem tényleg fajtatiszta macskát veszel. EZÉRT ANNYI AMENNYI!!
Egy szaporito is szeretheti a cicákat, de mit csinál ő: Jó esetben féreghajtózza a cicákat, van aki be se oltja, max külön kérésre, amit lehet a sporolni vágyo gazdi ugyebár nem kér, pedig elengedhetetlen a macska egészsége szempontjából, különben nagyon csúnyán járhatsz. Volt nekem is ilyen "olcsó" macskám, egy brit rövidszőrű. Oltási könyvként egy sima KUTYA oltási füzetet kaptam, még csak nem is macskának valót. a Tulaj még a nevét se írta rá...Féreghajtózni elvileg féreghajtózta, de ez sem volt felvezetve. Most higgy neki...
Eteti a Friskies-Whiskas, stb hulladékkal, amiben a tápanyag nulla és kb elintézi ennyivel. Összeraknak 2 hobbyra vásárolt fajcicát, ne adj isten már ezek is törzskönyv nélküliek, fene tudja van-e valami betegségük, amit örökitenek, sebaj. Ki tudja a te cicád mennyire lesz már fajtatiszta...betegségeről meg ne is beszéljünk. Nem arról van szo hogy igénytelen körülmények közt tartják és ezért lenne beteg, de az örökletes dolgokat halálos virusokat, mint pl a FIP, FIV, FelV nem szűrik, igy lehet pár hónap után elbucsuzhatsz a kedvencedtől.
A szaporító a profitra utazik, hog kaszáljon a cicán, a tenyésztő a cica egészségét tartja elsődlegesnek és állítom fele annyit nem "nyer" egy kölyök eladásán mint egy szaporító és sokkal több munkát fektet bele!
Üdv: 2 tenyésztőtől vásárolt Brit cica gazdája
Kedves előző!
De igen,félvér ragdollom van,ugyan is nem ismerjük az apját. tudod,rendesen utánanéztem,nem hasraütés-szerűen mondtam valamit. és ennek mi köze a biológia órához? ott nem tanulsz külön minden egyes macskafajtáról,te ész! :DD
a válaszodból azt szűrtem le,hogy te egyáltalán nem ültél biológia órán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!