Kb. másfél hete találtam egy kiscicát az utcán, hazahoztam. Eléggé rossz állapotban van, valószínűleg macskanáthás. Időközben adtunk neki féreghajtót kiderült hogy férges is volt. A seb nyomásra fáj, enyhén piros körülötte. Lehet tőle valami bajom?
Háát engem folyamat összekarmolnak és harapdálnak a macskáim, és nekem még semmi bajom nem lett tőlük. Pedig nem benti cicák.
2014. márc. 4. 10:12
2/11 A kérdező kommentje:
oké de ez a cica beteg
2014. márc. 4. 10:14
3/11 anonim válasza:
ha időben fertőtlenítetted a sebet,akkor nem lesz bajod.
a legtöbb macskabetegség nem árt az embernek.
2014. márc. 4. 10:17
4/11 anonim válasza:
Nem akarlak ijesztgetni de a helyedben elmennék orvoshoz. A tüneteid egyenlőre egy sima gyulladásos fertőzésre utalnak de a macskaharapás esetén a doki egyből veszettséggyanút feltételez. Lévén a macskák nincsenek kötelezve oltásra mint a kutyák. Konzultálj a háziorvosoddal, szvsz.
2014. márc. 4. 10:17
5/11 anonim válasza:
Dehogynem lehet bajod. Én sebészeten dolgozom, és bizony láttam már elég csúnya macskaharapást! Menny el azonnal orvoshoz, főleg ha beteg is az állat!
2014. márc. 4. 10:26
6/11 anonim válasza:
alapesetben ha a saját macskád meg nem lesz bajod,
de kóbor ráadásul beteg cica esetén azonnal orvos
2014. márc. 4. 10:27
7/11 anonim válasza:
"alapesetben ha a saját macskád meg nem lesz bajod,
de kóbor ráadásul beteg cica esetén azonnal orvos"
ezt kiegészíteném, hogy saját macskád és rendesen oltatod,féregteleníted, akkor nem lehet bajod, viszont én a helyedben orvoshoz fordulnék.
Ha talált állatot akar hazavinni az ember, akkor az első útja az állatorvoshoz vezessen, hogy van-e baja és kapja meg az oltásokat, meg amit kell.
2014. márc. 4. 10:33
8/11 anonim válasza:
Egy kivizsgálás nem árt, ugyanis a toxoplasmosist is macskák terjesztik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.