Egérharapástól lehet valami bajom? Kb fél órája behozott a macska egy egeret, megpróbáltam megfogni és megharapott. Eég rendesen vérzett.
Tetanusz, veszettség vagy más fertőzés is elképzelhető.
Menj orvoshoz, mert egy "vad" egér harapása csúnya lehet! (Vagyis olyan egéré, amelyiket nem 5 generációra visszamenőleg terráriumban tartottak...)
Igaza van, minimum egy tetanusz szükséges.
Azt nem tudom, lehet-e veszett az egér. Ehhez még vagy 2 hétig meg kéne figyelni - élve. De majd a kórházban megmondják.
Hát nem tudom, a veszettségben én is bizonytalan vagyok, de úgy hallottam, elképzelhető, hogy valamilyen karmolással, harapással megkapja azt is... :(
De tetanusz, meg fertőtlenítés muszáj!
minden emlős terjeszthet veszettség vírust. jah, ezért mondjuk nem ártana... grrrrr.. hogy milyen idegesítő..
tetanusz is lehet, jól írták! rágcsáló, földdel érintkezik a szája, a harapásával meg a sebedbe kerülhet.
a véres valóság 2 megközelítésben: egyrészt, M. országon igen ritka a veszettség, ergó statisztikailag kicsi esély van rá, hogy beteg lennél. tetanuszt anaerob baktérium okozza, kisebb sebben egyszerűen nem marad életben a batkérium! egy kis seb is vérzik rendesen a kézen...
véres valóság 2: menj el orvoshoz, elmondod, kapsz injekciót oszt csókolom, gyakorlatilag kizárod hogy véletlen valami bajod legyen.
tanulság: grrrr állatok.. idegesítők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!