MEgharapott egy kóbor macska. Milyen bajom lehet tőle?
Hüvelykujjam harapta meg. Ott ahol ujjlenyomatot vesznek, meg ott ahol a körmöm és a husi érintkezik.
kinyomkodtam a vért, lefertőtlenítettem, de nagyon lüktet, és fáj. meg is dagadt.
Szia! Én rákérdeznék a háziorvosnál vagy az ügyeleten legalább telefonon. Nem értek hozzá, de minden bacival tele vannak a háziállatok, amik a sebekbe kerülve eléggé fertőzőek lehetnek. Lehet, hogy meghív a doki egy tetanuszra még mielőtt elkezdene haladni a piros csík.
24/L
Felsorolni is sok lenne mennyi bajod lehet. Orvosnál voltál? Metr tetanuszt azt kell kapnod kóbor állat harapása után. A sebet ellenrőizd folyamatosan,figyeld. Ha elkezd gennyezni,nagyon feldagad akkor fordulj vele orvoshoz.
Egyébként nem papolni akarok,de remélem ezután nem fogdosol kóbor állatokat.
Igen,lesz csík ha az illetőnek nyirokérgyulladása is lett a harapástól,a vérmérgezés mellett. De biztos az én tanáraim,és az összes kórtan könyvem hibás volt.
Ez olyan mintha te elvágod az újjad,ezzel egyidőben megfázól-folyni fog a taknyod,de nem a vágástól.
Engem is harapott már meg...
Elég brutálisan szép kis heg maradt az újjamon :D
Betadínnal kell lefertőtleníteni.Semmi bajod nem lesz tőle...
És nem kell tetanusz oltás...nem terjeszt veszettséget ha el is kapja belepusztúl.Amennyiben nem randevúzik vadállatokkal kizárt dolog,hogy egy macska veszett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!