MEgharapott egy kóbor macska. Milyen bajom lehet tőle?
Hüvelykujjam harapta meg. Ott ahol ujjlenyomatot vesznek, meg ott ahol a körmöm és a husi érintkezik.
kinyomkodtam a vért, lefertőtlenítettem, de nagyon lüktet, és fáj. meg is dagadt.
Az elsősegély után tetanuszt kérj orvostól, az a minimum, főleg ha nem volt emlékeztető oltásod. Évente sokan belehalnak tetanuszba pedig van védőoltás (földben tenyészik a baci, bárhonnan elkaphatod).
A veszettséget már jóval valószinűtlenebb hogy elkapod, én amiatt nem aggódnék.
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:06
Nagy marhaságot beszélsz!! Engem harapott már meg kutya, ami miatt megkaptam a teljes 5 oltásos veszettség-elleni sorozatot plusz a tetanuszt. Akkor mondták a dokik, hogy a kutya harapás is veszélyes, de a macskáé sokkal veszélyesebb, mind a tetanusz, mind a veszettség szempontjából. Ráadásul a macskákat gyakorlatilag nem oltják veszettség ellen (iszonyú kevés oltott macsek van, igazából elhanyagolható). Ami köztudomású, hogy nem öl azonnal, a veszett állat sokáig bolyonghat és fertőzhet. És sokáig nem okoz tünetet, csak ha már késő. Ráadásul a veszettség az a betegség, ami ha kifejlődik (oltás-sorozattal nem sikerül megelőzni), akkor biztosan halálos, még soha, senki nem épült fel belőle.
Szóval kedves kérdező, holnap s.o.s-ben irány a doki. Mivel kóbor állatról van szó, tutira fogsz kapni azonnal egy tetanusz-vakcinát (nekem egyáltalán nem fájt) és el fognak küldeni az illetékes ÁNTSZ-hez az 5 db veszettség elleni vakcináért (ott adják ki jegyzőkönyv alapján névre szólóan). Hűtőtáskát vigyél majd magaddal, abban kell szállítani, nehogy megromoljon. Az injekciók időpontjait majd a dokid megmondja.
Fúha..köszönöm a válaszokat.
Már nem lüktet úgy, mint tegnap, csak fel van dagadva, és amikor be akarom hajlítani akkor feszül. Azt mondták ki kell nyomkodni a gennyes cuccot. De hát majd összepisilem magam mikor megnyomom. Az a gáz hogy pont a körömágyamnál harapott meg. Seb nincs is, olyan, mint amikor szálka megy oda. Nem lehet hogy csak azért gyulladt be?
Szerintem akkor nincs nagy baj,ha már
nem fáj. Engem is most harapott meg az 1-2 hónapos cicám remélem nem lesz tőle semmi bajom , mert ezért orvoshoz nem fogok menni kétlem hogy veszett ,csak máskor nem etettem kézből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!