Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Haldokló macska az udvarunkon:...

Haldokló macska az udvarunkon: hogy védjem meg a sajátomat?

Figyelt kérdés
Egy idegen macska tévedt a környékünkre, látszólag nagyon beteg, öklendezik, sír és a bokorban gubbaszt. A szeme, mintha véres lenne. Fogalmam sincs, mi baja lehet. A szomszédnál is van 3 macska, nálam is egy, szeretném az én cicámat megvédeni tőle, de olyan barátkozós, közvetlen és szeleburdi, hogy bármit összeszed. Kinti-benti cica, mégis hogy védhetném meg, ha most nincs bent alom neki és ki akar menni mindenáron? Éjszakára elt udom zárni, de a nappalok elég neccesek. Nem akarom, hogy összeszedjen valamit tőle. Amúgy ivartalanított kandúr.
2014. febr. 7. 16:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehet mérgezés is. Amit a doki kevés pénzért kezelt volna.. Én sem hagytam volna szenvedni. A macskádat oltasd be és nem fog elkapni semmit. Falun gyakori a fertőző betegség. Pl a leukózis és a Fip..
2014. febr. 7. 23:48
 12/14 anonim ***** válasza:
72%

# 11:

"a doki kevés pénzért kezelt volna" - kinek mi a kevés? Nekem hónap végén már egy ezres is sok... (nem beszélve az orvoshoz szállítás költségeiről) a mérgezés kezelése pedig infúziókúrával történik, és egyáltalán nem biztos, hogy segít.

"Falun gyakori a fertőző betegség. Pl a leukózis és a Fip.." Nem láttam még olyan statisztikát, miszerint falun gyakoribbak lennének bizonyos betegségek, mint máshol. (Tudomásom szerint ezeknek a betegségeknek a gyakorisága csak ott mutatható ki, ahol nagyobb macskapopuláció van kis helyen összezsúfolva, pl. menhelyeken). Szóval ez egy meglehetősen szubjektív érvelés, hogy "falun gyakori", mert konkrétan semmi nem bizonyítja.

2014. febr. 8. 01:24
 13/14 anonim ***** válasza:
63%
szólj a gazdájának ha már egyszer nem vagy képes orvoshoz vinni!
2014. febr. 8. 08:26
 14/14 anonim ***** válasza:
Mivel falun gyakoribbak a kijáró vagy kint élő macskák, ezért ott tényleg nagyobb az esélye, hogy elkapják egymástól a fertőző betegségeket.
2014. febr. 8. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!