Haldokló macska az udvarunkon: hogy védjem meg a sajátomat?
Figyelt kérdés
Egy idegen macska tévedt a környékünkre, látszólag nagyon beteg, öklendezik, sír és a bokorban gubbaszt. A szeme, mintha véres lenne. Fogalmam sincs, mi baja lehet. A szomszédnál is van 3 macska, nálam is egy, szeretném az én cicámat megvédeni tőle, de olyan barátkozós, közvetlen és szeleburdi, hogy bármit összeszed. Kinti-benti cica, mégis hogy védhetném meg, ha most nincs bent alom neki és ki akar menni mindenáron? Éjszakára elt udom zárni, de a nappalok elég neccesek. Nem akarom, hogy összeszedjen valamit tőle. Amúgy ivartalanított kandúr.2014. febr. 7. 16:25
11/14 anonim válasza:
Lehet mérgezés is. Amit a doki kevés pénzért kezelt volna.. Én sem hagytam volna szenvedni. A macskádat oltasd be és nem fog elkapni semmit. Falun gyakori a fertőző betegség. Pl a leukózis és a Fip..
12/14 anonim válasza:
# 11:
"a doki kevés pénzért kezelt volna" - kinek mi a kevés? Nekem hónap végén már egy ezres is sok... (nem beszélve az orvoshoz szállítás költségeiről) a mérgezés kezelése pedig infúziókúrával történik, és egyáltalán nem biztos, hogy segít.
"Falun gyakori a fertőző betegség. Pl a leukózis és a Fip.." Nem láttam még olyan statisztikát, miszerint falun gyakoribbak lennének bizonyos betegségek, mint máshol. (Tudomásom szerint ezeknek a betegségeknek a gyakorisága csak ott mutatható ki, ahol nagyobb macskapopuláció van kis helyen összezsúfolva, pl. menhelyeken). Szóval ez egy meglehetősen szubjektív érvelés, hogy "falun gyakori", mert konkrétan semmi nem bizonyítja.
13/14 anonim válasza:
szólj a gazdájának ha már egyszer nem vagy képes orvoshoz vinni!
14/14 anonim válasza:
Mivel falun gyakoribbak a kijáró vagy kint élő macskák, ezért ott tényleg nagyobb az esélye, hogy elkapják egymástól a fertőző betegségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!