Haldokló macska az udvarunkon: hogy védjem meg a sajátomat?
Jézusom kérdező, hogy lehetsz ennyire érzéketlen? És ez milyen kifogás? Igen, sok kóbor macska van, és sokat rosszul tartanak, de nem haldokolva esnek be az udvarodra. Ilyen egy életben talán egyszer van, és akkor sem segítesz, inkább még undorodva át is lépsz rajta? Mi is csórók vagyunk, szüleim rokkantnyugdíjasak, de apám az esőben síró beteg kiscicát csak hazahozta, mert nem volt szíve otthagyni. Mert mindenki azt mondja, majd másvalaki segít, aztán persze senki nem segít, és végül elpusztul. A másik két cicánk is kóbor volt előtte. Most gyönyörű, egészséges, boldog állatok.
Nyilván nem lehet mindenkinek segíteni, de néha igenis muszáj, pl. mert hozzád hasonlóan képes szenvedni és te vagy az egyetlen esélye. Hívd ki az állatorvost, vagy tedd be egy nagyobb dobozba, és vidd el hozzá.
Nekem is nagyon sokszor fordult elő már életemben, hogy az udvarunkon pusztult el állat. Ha olyan baja volt, amin lehetett segíteni, akkor volt, hogy elvittem orvoshoz, a saját költségemre (állatbarátság ide vagy oda, azért nincs havonta tíz-húszezrem idegen macskák kezelésére, mikor a sajátjaim is elég sokba kerülnek, de őket vállaltam, hát viselem a költségeit is!).
Bizony többször fordult elő, hogy nem tudtam segíteni... mert mondjuk szemmel láthatóan csak órái voltak hátra a súlyos beteg macskának. Nemrégiben kellett elaltatni az egyik cicámat, 7500 Ft volt... idegen macskára nekem sajnos nincs ennyim, tekintve hogy egy hétig eszünk belőle ketten a gyermekemmel.
Tehát szívtelenség, vagy sem, azért a világ összes baját nem vállalhatjuk magunkra! Ja és igen, volt már, hogy kértem volna állatvédő szervezet segítségét ilyen esetben, és nem foglalkoztak vele... azt mondták, vigyem a saját költségemre, ha akarom... Ha azok, akiknek állítólag célja, hivatása a beteg állatok megmentése, nem foglalkoznak vele, akkor miért nekem kell egyedül felelősséget vállalnom az összes beteg állatért, amelyik az udvaromra téved? (Havonta fordul elő... tavaly emlékeim szerint három idegen macska pusztult el az udvarunkon, a többi csak ilyen-olyan betegségben, sérülésekben szenvedett.) Ja, és még annyit, hogy amikor egy sérült állatot elvittem a saját költségemre, utólag kiderült, hogy van gazdája, itt az utcánkban, és eszébe nem jutott megtéríteni a költségeket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!