Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Haldokló macska az udvarunkon:...

Haldokló macska az udvarunkon: hogy védjem meg a sajátomat?

Figyelt kérdés
Egy idegen macska tévedt a környékünkre, látszólag nagyon beteg, öklendezik, sír és a bokorban gubbaszt. A szeme, mintha véres lenne. Fogalmam sincs, mi baja lehet. A szomszédnál is van 3 macska, nálam is egy, szeretném az én cicámat megvédeni tőle, de olyan barátkozós, közvetlen és szeleburdi, hogy bármit összeszed. Kinti-benti cica, mégis hogy védhetném meg, ha most nincs bent alom neki és ki akar menni mindenáron? Éjszakára elt udom zárni, de a nappalok elég neccesek. Nem akarom, hogy összeszedjen valamit tőle. Amúgy ivartalanított kandúr.
2014. febr. 7. 16:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
Ha igazi állatbarát lennél elvinnéd azt a macskát állatorvoshoz!!!
2014. febr. 7. 16:37
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok akkora nagy állatbarát, de ettől még a sajátjaimat szeretem. Viszont itt, falun, ha az összes macska baját a nyakamba venném, két havi osztrák fizetés sem lenne elég rá minden hónapban.
2014. febr. 7. 16:45
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom kérdező, hogy lehetsz ennyire érzéketlen? És ez milyen kifogás? Igen, sok kóbor macska van, és sokat rosszul tartanak, de nem haldokolva esnek be az udvarodra. Ilyen egy életben talán egyszer van, és akkor sem segítesz, inkább még undorodva át is lépsz rajta? Mi is csórók vagyunk, szüleim rokkantnyugdíjasak, de apám az esőben síró beteg kiscicát csak hazahozta, mert nem volt szíve otthagyni. Mert mindenki azt mondja, majd másvalaki segít, aztán persze senki nem segít, és végül elpusztul. A másik két cicánk is kóbor volt előtte. Most gyönyörű, egészséges, boldog állatok.

Nyilván nem lehet mindenkinek segíteni, de néha igenis muszáj, pl. mert hozzád hasonlóan képes szenvedni és te vagy az egyetlen esélye. Hívd ki az állatorvost, vagy tedd be egy nagyobb dobozba, és vidd el hozzá.

2014. febr. 7. 18:08
 4/14 A kérdező kommentje:
Az életben egyszer van ilyen? Én a rövid kis életemben már vagy 20 ilyen macskát láttam és még esélyem van vagy 3-4x ennyit látni. Egyébként jobban megnézve, lehet csak verekedett, plusz idevonzották a nőstény macskák. Ez is produkálhat vérző szemet meg furcsa, síró hangot.
2014. febr. 7. 18:37
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nagyon sokszor fordult elő már életemben, hogy az udvarunkon pusztult el állat. Ha olyan baja volt, amin lehetett segíteni, akkor volt, hogy elvittem orvoshoz, a saját költségemre (állatbarátság ide vagy oda, azért nincs havonta tíz-húszezrem idegen macskák kezelésére, mikor a sajátjaim is elég sokba kerülnek, de őket vállaltam, hát viselem a költségeit is!).

Bizony többször fordult elő, hogy nem tudtam segíteni... mert mondjuk szemmel láthatóan csak órái voltak hátra a súlyos beteg macskának. Nemrégiben kellett elaltatni az egyik cicámat, 7500 Ft volt... idegen macskára nekem sajnos nincs ennyim, tekintve hogy egy hétig eszünk belőle ketten a gyermekemmel.

Tehát szívtelenség, vagy sem, azért a világ összes baját nem vállalhatjuk magunkra! Ja és igen, volt már, hogy kértem volna állatvédő szervezet segítségét ilyen esetben, és nem foglalkoztak vele... azt mondták, vigyem a saját költségemre, ha akarom... Ha azok, akiknek állítólag célja, hivatása a beteg állatok megmentése, nem foglalkoznak vele, akkor miért nekem kell egyedül felelősséget vállalnom az összes beteg állatért, amelyik az udvaromra téved? (Havonta fordul elő... tavaly emlékeim szerint három idegen macska pusztult el az udvarunkon, a többi csak ilyen-olyan betegségben, sérülésekben szenvedett.) Ja, és még annyit, hogy amikor egy sérült állatot elvittem a saját költségemre, utólag kiderült, hogy van gazdája, itt az utcánkban, és eszébe nem jutott megtéríteni a költségeket...

2014. febr. 7. 21:18
 6/14 A kérdező kommentje:
Nálunk is hasonló a helyzet, az állat gazdája a közelünkben lakik.
2014. febr. 7. 21:47
 7/14 anonim ***** válasza:
Szóltál legalább a gazdájának, hogy baj van a macskájával?
2014. febr. 7. 23:23
 8/14 A kérdező kommentje:
Mondom, hogy lehet, hogy csak párzanak, a szomszédnak van nőstény macskája, ezért párzáskor állandóan jönnek az idegen kandúrok. Gondolom belekaptak a szemébe, azért volt csúnya. Onnan ismertem fel, hogy nem beteg, hanem a párzás miatt jött, hogy mikor kinyitottam az ablakot, hallottam a sírását, az nem beteg macskáé volt. Betegnek is kinézhet ilyenkor, az enyémek is mind lefogytak ilyenkor, csúnya volt a szőrük, rosszul voltak. Szóval 90%, hogy vaklárma volt.
2014. febr. 7. 23:26
 9/14 anonim ***** válasza:
Ebben igazad van, hogy a beteg macska ritkán sír... (én még sosem hallottam), ellenben a begerjedt kandúrok nagyon tudnak "sírni".
2014. febr. 7. 23:29
 10/14 A kérdező kommentje:
Eleinte nem hallottam becsukott ablak mellett a hangját, csak a fejét láttam, hogy nyávog. Amúgy onnan eredt az egész vaklárma, hogy a húgom látta közelebbről és ő mondta, hogy úgy néz ki, nagyon beteg.
2014. febr. 7. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!