Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Meghalt a cicám. Mit tegyek?

Meghalt a cicám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2hónapja sajnos mérgezésben meghalt a cicám(nem csak az enyém). És azóta lelki roncs vagyok. Ha a nevét kimondják sírok, fulladok. Annyira szerettem.

Én vettem észre amikor megmérgezték,és rángatózott. Azonnal orvoshoz vittük,aki semmit nem csinált vele.

Egyszerűen nem tudok túllenni ezen. Próbálom, hogy a többi állatkámmal foglalkozok többet, rájuk gondolok, de előttem a cica nevét se lehet kimondani.

Teljesen lelkibeteg vagyok:(

A cicót én neveltem 2napos kora óta. Talán azért is viselt meg ennyire,mert láttam ahogy szenvedett,sírt,nézett rám,hogy segítsek és nem tehettem semmit...

Légyszi segítsetek mit tegyek:(

2009. dec. 1. 07:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom a cicádat, gyönyörű cica volt.Az én cicám 17 évig élt nekem kellett elvinnem elaltatattni.Borzasztó volt még most is sírok ha eszembe jut.Azóta van egy másik cicám teljesen más mint az előző akit egynapos korától neveltünk de őt is imádom,ő is fekete fehér mint a tiéd.Gyere fel a blöki.hu oldalra ott sok állatbarát van sokan felrakják a meghalt kedvenceiket is.Talán segít ha beszélgethetsz olyanokkal akik ugyan azt élték át amit te.
2009. dec. 2. 16:29
 12/22 anonim ***** válasza:
A kérdésed egyben válasz is azoknak, akik ellenzik a lakásban tartást.
2009. dec. 4. 19:37
 13/22 anonim ***** válasza:

Hogy jobb kedvre derítselek Benneteket:

[link]

2009. dec. 5. 14:08
 14/22 anonim ***** válasza:
75%

Az én kedves Jojó cicámnak egy évig a nevét sem tudtam kimondani sírás nélkül... Ő volt az első perzsám, tündéri kis csincsilla. Csak egy éves volt, amikor a szomszéd kutyája lerántotta a kerítésről, és megroppantotta a gerincét... 3 napig szenvedett. Orvoshoz vittük, minden nap, injekciózták, de nem segített.

Utolsó éjjel felmászott mellém az ágyba. A mellső két mancsával húzhatta fel magát, mert a hátsó része le volt bénulva... Reggel ott dorombolt mellettem... :'(

Indulnom kellett... Többször utánam nyávogott, nem akarta, hogy otthagyjam. De mennem kellett...

Elmentem iskolába. A második óra közepén pedig rámtört a sírógörcs. Tudtam, hogy elment, hogy többé nem dorombol már nekem. Éreztem, ahogy elköszön. Azelőtt csak embereknél éreztem hasonlót.

A kedvenc kosarában temettük el, egy fenyőfa tövében, ahol szívesen ücsörgött. Valami bennem is meghalt vele együtt. A szívem "cicasarkának" jókora darabkáját temettem el mellé...

Évek múltak el azóta. Ma perzsa cicákat tenyésztek. Igaz, nem csincsillát, hanem himaláját. Csincsillám nem lesz többé... A mai napig könnyes lesz a szemem, ha meglátok egyet.

Van egy csodálatos himalája kandúrom, és egy tündéri nőstényem. Már most tudom, ha ők egyszer elmennek, többé himalájám sem lesz... Számukra is jókora darab van félretéve a szívemből... És ha egyszer elfogy, többé nem lesz már cicám.

2009. dec. 7. 21:33
 15/22 anonim ***** válasza:
Most elérzékenyültem=(Nekem 3 évvel ezelőtt ütötte el a cicámat egy kocsi ... kinéztem az erkélyről és láttam szegényt az út közepén..sírva kirohantam érte.Még élt de netudott mozogni mert belső sérülései voltak hála istennek külsőleg nem látszot..Aannyira szívszórítü volt hogy sírt és nem tudtam neki segíteni,tehetetlen voltam.Az orvos sem tudott szegénykén segíteni...2 hónapig csődtömeg voltam és még maig könnybe lábad a szemem...:'(
2009. dec. 12. 10:12
 16/22 anonim válasza:
Az én szerelmeimet egy és még sok utcabeli cicát egy vadbarom megmérgezte. Pokoli volt látni ahogy szenvedtek ráadásul az egyiknek 3 hetes kölykei voltak. Utolsó erejével is őket terelgette. Zokogva igértem meg neki, hogy vigyázok a kicsinyeire. Nem volt könnyű feladat a két törpöt szemcseppentővel etetni, de elfogadták, aztán szépen eszegettek a tányérkából és mára már két hatalmas rosszcsont cica lett belőlük. A mai napig a megölt cicáim vannak háttérképként beállítva a számítógépemen és még mindig elpityeredem ha rájuk gondolok. Teljesen megértem a bánatodat.
2010. jan. 8. 00:30
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A tanácsaitoknak megfelelően hazahoztam egy kiscicát. Dec.22-e óta van itt. Kisfiú. Imádnivaló kis dög, egyfolytában dorombol,játszik.

Tényleg sokat segít feldolgaozni...és a másik 3cicám(vagyis a két lány)sokkal boldogabb azóta,hogy ittvan,mert nagyon hiányzott nekik a másik két "tesó".

Íme Marcell(Marci):

[link]

Ő egyébként mentett cica, egy sokcicás házból hoztam. Természetesen ivartalanítva lesz,mint a többiek, és az előbbiekből okulva szobacicaként éli napjait.:)

2010. jan. 12. 18:01
 18/22 anonim válasza:

Talán itt meg tudják vigasztalni egymást a szomorú gazdik.... :'(

>> [link]

2010. nov. 2. 18:11
 19/22 anonim ***** válasza:

az macskáimat is meglövik lég vagy airsoft-al egy

csomószor! ezek miért ilyenek??? :(

mér jó az nekik ha macskákat lőnek vagy mérgeznek ????

idegbeteg állatok!!!!!!!! velük is ezt kéne csinálni :(

2011. márc. 6. 15:15
 20/22 anonim válasza:
Sziasztok ! Tudom már nem aktuális de valahogy könnyít a bánatomon ha leírom a cicámmal történteket. Valószínűen idegmérdet ehetett olyan állapotban volt hogy azt hittük maximum egy órája van hátra , betakartam és beszéltem hozzá majd visszajöttem a lakásba. Szerencsétlen még órákig szenvedett de nem volt orvos nem volt senki aki neki már segíteni tudott volna mert borzasztó állapotba volt. Este apukám kiment az udvarra és észrevette hogy a cica egészen a kert végétől felkúszott ( mivel levolt bénulva minden végtagja) a teraszig és a másik macskának sírt látszódott hogy a macska segíteni akart neki egyre hangosabban és hangosabban sírt . Mikor kimentem nem hittem a szememnek hogy az utolsó állapotához képest mennyivel jobban nézett ki gyorsan vettünk neki K vitamin inyekciót. Szegény csak sírt erőlködött próbált mászkálni . Este behoztam magamhoz aludni beszéltem hozzá és a macska csak nézett rám mondtam neki hogy nem adhatja fel ő edig próbált odajönni hozzám, próbált mindent megtenni , hogy életbe maradjon. Én még így embert nem láttam küzdeni az életéért nemhogy állatot. Másnap reggel már felvette az állatorvos a telefont elvittük a rendelőbe rengeteg inyekciót kapott úgy tünt jobban van szegényt fecskendővel ettettük. De sajnos a méreg túl erős volt , hiába küzdött az életéért hiába tettünk meg mindent érte örökre elaludt. Nagyon fáj a szívem érte hiszen ez a macska nem egyszerű háziállat volt hanem a lelkitársam is egyben. Aki azt mondja a macskáknak nincsenek érzelmeik nem ismerik igazán az állatokat. Nyugodj békében kiscicám !
2018. máj. 27. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!