Wikipédián olvasom macskák elhagyása, illetve otthonukból való szándékos eltávolítása (bántalmazásukhoz hasonlóan) büntetendő. Miért is?
Én utálom a macskákat, úgyhogy tőlem nem kapsz leszólást :D
De pártatlanul nézve a dolgot: a macska szerintem sokkal jobban feltalálja magát "vadonban", mint a kutya.
Miért nem lehet ivartalanítani azt a szerencsétlen állatot? Komolyan, Magyarország állattartási kultúrája a béka s.gge alatt van.
Egyébként még jó, hogy büntetik. Attól, hogy egy macska nagyobb önállóságra képes, mint egy kutya, még nem jelenti azt, hogy problémamentesen megélne a természetben. Mellesleg azt sem értem, hogyha ekkora problémát okoz egy macska tartása, akkor miért kell macskát tartani?
Amúgy második, ha utálod a macskákat, miért írsz ebbe a témakörbe? Én pl. utálom a pókokat, ezért nem is írok a rovarok, ízeltlábúak témakörbe..
Ivartalanítani kellett volna a nőstény macskát még az első vemhessége előtt! Ha nem tudsz felelősséggel gondoskodni róluk, ne tarts macskát, nem kötelező! És a felelősségbe az is beletartozik, hogy megelőzöd a nem kívánt szaporulatot. Nem a természetre bíztad őket, hanem a szerencsére, meg arra a néhány jószándékú emberre, aki esetleg befogadja őket. Csak sajnos valószínűleg ők sem ivartalaníttatnak, tehát azok is tovább szaporodnak, a kicsiket rábízzák a "természetre", és soha nem szakad meg ez az ördögi kör.
Egyébként olyan, hogy "természet", meg "vadon" már régen nincs, mindent az ember tart az irányítása alatt, a nagy "természetbe" betévedő macskákat kilövik a vadászok. Ha szerencséje van élhet kóbormacskaként, hordákban kukázva az emberek között, néha megfoghat egy-egy egeret, madarat, elkaphat frankó halálos macskabetegséget a kollégájától, amiben lassan, kínok között pusztul, de közben azért tovább szaporodik, létrehozva beteg, taknyos, a csipától kirohadt szemű kismacskák újabb generációját. Annyi képet tudnék belinkelni róluk!
Egyszerűen nem értem az embereket.
Ráadásul a kóbor macskák kiszorítják a már amúgy is ritka és fogyatkozó vadmacskákat a területeikről, valamint kereszteződnek velük, így talán már nincs is Magyarországon tisztavérű vadmacska.
Amúgy a vadászoknak, vadőröknek, mezőőröknek munkaköri kötelességük lelőni a területükön kószáló macskákat.
Szóval csak gratulálni tudok ehhez a színvonalhoz...
Azért, mert nem a szerencsétlen macskák akartak megszületni, hanem a felelőtlen gazda nem ivartalanítja a macskáját.
És azért, mert benne van a törvényben, hogy:
Az állat kímélete, az állatkínzás tilalma 8. § ..."Az állat elűzése, elhagyása vagy kitétele tilos."
"Amúgy második, ha utálod a macskákat, miért írsz ebbe a témakörbe? Én pl. utálom a pókokat, ezért nem is írok a rovarok, ízeltlábúak témakörbe.."
Mert kiadja a főkategória legfrissebb kérdését a főoldalon, kutya, macska, madár, egyre megy. Ollálá :D
Téged kellett volna kitenni 10 évesen az erdőbe. Elvégre az ösztönök ott vannak, 10 évesen már viszonylagos önállóságra is képes vagy. De lásd milyen humánus vagyok elég lett volna 13 évesen kitenni. Ugye milyen rendes vagyok?!
Te egy ***************** vagy ,,|,, -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!