Semelyik tenyésztő nem ír ki árakat a macskáira? Körülbelül sem?
Nézegettem cica tenyészeteket, mert szeretnék egy fajtiszta cicát venni, semmiképpen sem szaporítósat, de ahányat csak néztem még körülbelüli árak sincsenek, így teljesen sötétben tapogatózok. Nyilván tudom, hogy harmincezerért nem kapok ilyen macskát, de miért nem írnak ki valamit? Jó, telefonáljak oda, de azért szeretném tudni mire számíthatok, mert nem mindegy, hetven, száz, százötven ezer, vagy mit fog mondani... Azt tudom, hogy úgy sem veszek helyette olcsó ki tudja honnan származósat, de így tök sötétben tapogatózok, és nem szeretném, hogy mondjuk én számítok valamire, erre bemond egy kétszer akkora összeget, mert semmi kedvem beégni, hogy bocs azért ez sok.
Tök úgy érzem magam, mintha bemennék egy boltba, ahol nincsenek kiírva árak, aztán mikor választok egy kabátot, akkor közlik, hogy többszáz ezer forint, miért én nem ismerem ezt a "márkát"?
Szia! Én Maine Coon cicát vettem tenyésztőtől idén májusban.
Úgy működik a dolog, hogy ha kedvencnek kell akkor 80eFt, de ivartalanítani kell. Ha tenyészteni akarod, vagy nem ivartalaníttatod akkor a duplája 160eFt.
Van olyan tenyésztő, mint akitől én vettem, hogy meghagyja neked a választás lehetőségét nem kell azonnal dönteni, hogy akarod e ivartalanítani. Aláírsz egy szerződést, hogy kifizeted a 80eFt-ot és igazolod ha ivartalanítva lesz a cica, akkor megkapod a törzskönyvet. Ha úgy döntesz hogy tenyészteni akarod akkor pedig még kifizeted a másik 80eFt-ot és úgy kapod meg a törzskönyvet.
Nekünk két részletben kellett fizetni. 40eFt-ot amikor lefoglaltam a cicát és 40eFt-ot amikor elhoztam és a szerződést aláírtam.
Oltva és féregtelenítve kapod a cicát.
Remélem tudtam segíteni. Ja az nem igaz, hogy törzskönyv nélkül olcsóbb. Én rákérdeztem amikor vettem. Hiszen a törzskönyv kiváltása csak minimális összegbe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!