Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Semelyik tenyésztő nem ír ki...

Semelyik tenyésztő nem ír ki árakat a macskáira? Körülbelül sem?

Figyelt kérdés

Nézegettem cica tenyészeteket, mert szeretnék egy fajtiszta cicát venni, semmiképpen sem szaporítósat, de ahányat csak néztem még körülbelüli árak sincsenek, így teljesen sötétben tapogatózok. Nyilván tudom, hogy harmincezerért nem kapok ilyen macskát, de miért nem írnak ki valamit? Jó, telefonáljak oda, de azért szeretném tudni mire számíthatok, mert nem mindegy, hetven, száz, százötven ezer, vagy mit fog mondani... Azt tudom, hogy úgy sem veszek helyette olcsó ki tudja honnan származósat, de így tök sötétben tapogatózok, és nem szeretném, hogy mondjuk én számítok valamire, erre bemond egy kétszer akkora összeget, mert semmi kedvem beégni, hogy bocs azért ez sok.

Tök úgy érzem magam, mintha bemennék egy boltba, ahol nincsenek kiírva árak, aztán mikor választok egy kabátot, akkor közlik, hogy többszáz ezer forint, miért én nem ismerem ezt a "márkát"?

2009. nov. 23. 16:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Csak találgatok: talán azért nem írnak árat, mert szeretnek személyesen találkozni még a reménybeli vevővel is. Szerintem, ha telefonon érdeklődsz, nem kell úgy érezned, hogy "égeted magad", mert a tájékozódáshoz kell legalább egy irányár. Általában valóban több tízezer egy jó tenyésztőtől származó fajmacska, ha törzskönyvvel kéred, még több.
2009. nov. 23. 17:05
 2/13 anonim ***** válasza:
Mi vasárnap voltunk a macskakiállításon és ott egy tenyésztőtől eladó törzskönyves kiscica 80ezer volt a kandúr a nöstény 150ezer. Szóval nagyon húzós.
2009. nov. 23. 17:13
 3/13 anonim ***** válasza:

Javaslom, hogy menj el egy macskakiállításra.

Ott nagy a választék, tudsz több felől is kérdezősködni. Az árak is kint vannak néhány tenyésztőnél. Tegnap volt egy a Lurdyban, úgy láttam hogy általában 50-150-ig árulják a kölyök fajmacskákat. Valószinű már oltásokkal, féreghatjással stb.

Én bengálit szerettem volna venni, de az élet közbeszólt. Találtam egy nagyon gyönyörű és kedves maine coon féleséget. Nem hinném hogy fajcica, a környéken lakók ismerték hogy ott csatangol és ételt kuncsorog hetek óta de senki nem akarta befogadni.

2009. nov. 23. 17:13
 4/13 anonim ***** válasza:

Mondjuk attól, hogy kiírnák, hogy náluk kedvenc minőségű x összegtől kezdődik, még találkozhatnának a reménybeli vevőkkel, mert így is úgy is találkozni fognak, csak a szerencsétlen, aki venné, legalább tudná mire számíthat.

Én legalább is semmiről sem tudom eldönteni, ár ismeret nélkül, hogy akkor veszek olyat vagy sem. Ez alól a macska sem kivétel nálam. Akkor ne vegyek, ha nem engedhetem meg magamnak? Szó sincs arról, hogy egyáltalán nem engedhetem meg, de akkor sem mindegy, mennyi.

Én sem tudom, hogy miért, de azért kicsit engem is bosszant, hogy nincs egy körülbelüli ár sem.

2009. nov. 23. 17:22
 5/13 anonim ***** válasza:
Én az expressz oldalán szoktam keresgélni és ott vannak tenyésztők is úgyhogy ott fogsz találni alsó, felső árat.
2009. nov. 23. 17:33
 6/13 anonim ***** válasza:

2. vagyok. de amúgy semmi gáz nincs abban ha írsz neki egy emailt vagy ha felhívod őket, aztán megmondod nekik, hogy megbeszéled a pároddal és ha eldöntöttétek vissza hívod. Mi is így csináltuk a törzskönyves kutyunknál. előbb le emaileztük aztán a honlapjukon kiválsztottuk a kutyit, aztán azért utaztunk kb 500km, hogy ne zsákba kutyát vegyünk:D

És még ott sem gáz ha azt mondod, hogy neked nem tetszik. De mindenhova úgy menjél nézőbe hogy az árat tudod.

2009. nov. 23. 18:19
 7/13 anonim ***** válasza:
48%

Nekem egy kutyatenyésztő mondta, hogy ő azért nem mond árakat, mert az számára fontosabb, hogy jó helyre kerüljön a kutya és ha valakit nem lát alkalmasnak a kutya tartásra vagy úgy érzi hogy rossz helyre kerülne a kutya, akkor úgy is olyan árat mond, amit nem adnak meg az állatért.

Biztosan így van a macskatenyésztőknél is.

2009. nov. 23. 18:37
 8/13 A kérdező kommentje:

Én egy orientális sziámi cicát szeretnék, egy riportot olvastam, mely szerint egy bizonyos kennel 60ezer forintért ad el kedvencként kiscicát. De nem tudom, mikori riport, azóta ők már nem is árulnak kiscicát, azóta az árak mennyit mozogtak stb.

Most az expresszben egy törzskönyves cicához van ár, de az már nem kicsi, valamiért új gazda kell neki, és azért 50ezer, hogy elérhető legyen.

Ez mind szép. De hallottam már olyat, hogy 800 euró egy cicáért, igaz ez külföldre.

Meg írtátok itt, hogy 50től 150ig... Hát ezaz, ez annyira tág, hogy hihetetlen. Most attól, hogy előre tudnám mire számítsak nem lennék alkalmatlan a macskatartásra szerintem, csak uramboccsá multimilliomos nem vagyok, ezért nem mindegy nekem, hogy mennyibe kerül, amit venni szeretnék.

Lehet, hogy mondjuk hetven nyolcvan ezret adnék érte de azért például százharmincat már nem.

Ezen meg végképp elcsodálkoztam, hogy ha neki nem tetszik a vevő, majd annyit mond, hogy ne tudja megvenni. Most komolyan, addig vár, míg jól meg nem nézheti a vevőt, hogy mennyit mondjon neki? Hát ez durva. Tényleg van, aki lebumlizik a világvégére, úgy, hogy nem is tudja az árat, mert a tenyésztő előbb megnézi őt és ahhoz igazítja? Nincs benne annyi gerinc, hogy ha úgy érzi, akkor közölje, önnek nem szeretnék eladni egyet sem?

Szerintem egy icipicit ez is benne van abban, hogy a szaporítóknak jobban megy, hogy mind közli mi mennyi nála és tessék...

2009. nov. 23. 19:57
 9/13 anonim ***** válasza:
Mindenképp törzskönyvest szeretnél? Gazdikereső oldalakon láttam egy-két felnőtt sziámit, ingyen elvihetők.
2009. nov. 23. 20:03
 10/13 anonim ***** válasza:

Pl. ő:

[link]

2009. nov. 23. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!