Miért a kutyákat szeretik az emberek, amikor a macskákkal kevesebb a gond?
Sokkal több embert ismerek aki utálja a macskákat, mint a kutyákat! És a kutyákat mindenki tartja, akár kennelben, akár láncon, ha törődik vele, ha nem!
Mégis miért? Egy kutyával sokkal több a tőrődés. Sétáltatás, kutyaiskola, etetés, gondozás.
A macskák szerintem jobbak.
A macskák nem nyávognak egész nap teljes hangerővel, ha unatkoznak, nem kell a sz*rjukat összeszedni, nehéz belelépni a parkban, nem támadnak rá az emberre, és még idegbeteg macskát nem láttam, de idegbeteg kutya nem egyszer harapott már meg pedig nem jelentettem rá 1 csöpp veszélyt sem!
Mégis ezek ellenére, miért utálja ennyi ember a macskát? Sokan azt mondják rá, nem szereti az embert, csak a kaja miatt. De miért? Kutyában nincs ilyen? A haverom kutyáját simogatni akartam, erre mindig megy arrébb, hogy hagyjam már békén!
Miért utálják mégis ennyien a macskákat?
Én kifejezetten macskás vagyok, egyértelműen a cicák felé húz a szívem, valahogy velük találom meg a közös hangot, hullámhosszt. Szeretem, hogy önállóak, függetlenek, igazi személyiségek. Nem alárendeltjei az embernek, hanem egyenrangú partnerek, sokan épp emiatt nem szeretik őket, mert nem engedelmeskednek feltétel nélkül. Mégis annak ellenére, hogy azt csinálnak amit akarnak, a saját akaratukból jönnek oda hozzám, bújnak oda, kedveskednek nem vezény szóra. Meggyőződésem egyébként hogy a cicák nem vonzódnak minden típusú emberhez, megérzik hogy ki az akivel ők jóban szeretnének lenni.
Nem igaz hogy csak szoba díszek, nagyszerűen lehet velük kommunikálni, én már úgy ismerem az enyémeket mint a rossz pénzt. Az sem igaz, hogy csak az ennivalóért vannak az ember mellett. Amikor elmegyek 1-2 napra otthonról, utána a cicák keserves nyavíkolással, elképesztő hízelgéssel, szó szerint az örömtől reszketve fogadnak, pedig a szomszéd néni eteti őket, nem éhesek.
Szerintem azok akik egy állattól azt várják hogy nekik alá legyen rendelve, maximálisan figyeljen, lesse minden kívánságukat, szolgalelkű legyen, azok a kutyákat részesítik előnyben, akik pedig inkább egy egyenrangú, független, kifinomultabb társat szeretnének maguk mellé azok a macskákat.
11# és 16# is utalt arra, amire én is szeretnék. Van egy alapvető különbség a kutya, kutyafélék és a macska, macskafélék szociális életében. A kutyafélék többsége szociális, csoportokban élő faj, fejlett szociális viselkedéssel, rangsorral, amilyen az ember is. Ezzel szemben a macskafélék többsége nem ilyen, hanem inkább magányosan él, a nőstény is pár nélkül neveli fel a kölykeit. Ez biológiai tény. Ezért is nyilvánvalóan, az emberek többsége jobban fog vonzódni a hasonló szociális faj kutyához, nem véletlen, hogy a kutyát sokkal inkább tekintik társnak, sokkal inkább tekintik "falkatagnak" azaz családtagnak, hogy korábban domesztikálták, hogy a kutya kognitív viselkedésében azóta még inkább hasonlatossá vált hozzánk (nem véletlenül szokták kisgyerekekhez hasonlítani, úgy is kötődik hozzánk, mint egy gyerek a gondviselőjéhez, tessék csak utánanézni az etológiai kutatásoknak).
Egyébként szerintem az sem igaz, hogy kevesebb a gond a macskával, hanem inkább más természetű gondok vannak (bár takarítani a macska után is kell például, tehát ez hasonló).
Mert a macskák gonoszak.
Világuralomra törnek.
Jajj Istenem... -.-
Írta itt valaki, hogy a macska megeszik, ha meghaltál. Igen meg, mert állat, te meg akkor hús vagy neki, a kutyának is, az is megcsinálja. Sőt, ha itt tartunk, én hallottam már olyat, hogy gyerekeket, vagy embereket kutyák téptek szét. Macskákról ugyanilyeneket nem túl sűrűn, sőt. Bizonyára volt már (bár méretüknél fogva kétlem), de ez csak egy példa volt arra, hogy nem kell idealizálni egyik állatot sem, mert mindkettőnek megvannak a saját hibái.
A valaszoloknak irnam: nem hiszem el, hogy ennyire tudatlanok es elvakultak vagytok. Eskuszom...
Amiket itt olvastam... Hogy belekapott a macska a szemebe... Baa@aaszd meg, minek hajolsz oda? Eleve tudjuk: a macska egy ragadozo, raadasul lopakodva, lapulva vadaszik! Csodalkozol, hogy a szemedbe kap? Anyam, borogass...
Masik: a macska elassa az uruleket... Honnan szeded ossze, te allat?! Kiasod?!
Harmadik: jah, etetni kell a macskat is, tok logikus. (Vagy csak nekem?!) De kutyat tartani szenvedes: vakog, mindent megrag/osszenyalaz/osszeugral, setaltassa az, akinek ket anyja van, es tartsa hazban, akinek tizenhat nagyanyja. (Persze semmilyen allat nem valo hazba, kiveve esetleg a hullok, amik nem budosek.)
Negyedszer: a kutyatartok keptelenek megnevelni a dogot, mig a macskat nevelni sem kell, mert eleve arisztokratakent viselkedik.
Otodszor: a macska a tigris rokona, nem az oroszlane (nem mindegy).
Hatodszor: a kutyanak nincsenek erzelmei! Ugyanolyan osztonallat, mint barmelyik masik faj a vilagon.
Hetedszer: a macska jobb, mert a macskasok nem rohadt ember-gyulolok, mint a kutyasok.
Nyolcadszor... ugyis csak a falnak beszelek (irok)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!