Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A sziámi cicák tényleg egygazd...

A sziámi cicák tényleg egygazdisok?

Figyelt kérdés
2009. nov. 14. 16:16
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
Én egy sziámi cicát ismertem eddig, anyósomé volt (16 évig élt). És ő aztán teljesen egy gazdis volt. Mindenkit utált az anyáján kívül. :) Pedig engem szoktak szeretni a macskát, de ha meg akartam simogatni, fogta magát, és alrébbvonult. Még azokkal sem volt jóban, akik szintén ott laktak, csak az anyós kellett neki. :)
2009. nov. 14. 19:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Két sziámim van. Mind a kettő imád mind a kettőnket. Így nem általánosítanék, hogy egygazdisok. :)
2009. nov. 15. 09:40
 3/10 anonim ***** válasza:

Az az egy sziámi, akit én ismerek, egy undok dög mindenkivel, a saját családján kívül. Ha látogatóba megyek hozzájuk, odajön hozzám, fixíroz azokkal a lehetetlenül nagy kék szemeivel, (nem is pislog), de ha hozzányúlnék, lefúj. Szó szerint provokálja az embert. Épp csak a fejemre nem mászik, pedig utál...

Nőstény a szentem, és talán ezért a nőket különösen rühelli, kivéve a gazdiját, akivel megosztják a szobájukat. :)

Arról nem is szólva, hogy egy pofagép... Amikor tüzel, meneküljön, ki merre lát!

Imádom a macskákat, perzsákkal foglalkozom, de sziámi akkor se kéne, ha fizetnének érte... Elismerem, gyönyörű, de erős lelki mazochizmus kell hozzá, hogy időnként ne vágja nyakon az ember...

2009. nov. 15. 23:21
 4/10 anonim válasza:
Ket sziami macskam van, es nem szoktak idegenkedni a vendegektol egyaltalan.
2009. nov. 20. 05:22
 5/10 Bananina válasza:

Keriméknek van 2 sziámija... az egyiket úgyképzeljük el h ha simogatni próbálod úgy ahogy kerim szokta rá se bagózik...(kb 14éve kerim cicája....jah és lány...)

a másik(úgyszintén lány de már fiatalabb) az meg olyan kis "eleven" h mindenkihez jön oda dörgölőzni,meg folyton dorombol :) őt imádom... Pedig ez a cica 2gazdis...(Az eredeti gazdijuk kerimék szomszédja volt és odaadta a cicát keriméknek...szal nem 1gazdis)

és mikor megy hozzájuk vki az a kis semmire kellő szuka (a 2gazdis) rögtön ugrik az ablakból h köszöntse az embereket a másik meg csak fekszik a radiátoron.... szóval nem mondanám h minden sziámi egygazdis :)

(sry ha mellégépeltem de most kelltem...)

2009. nov. 20. 05:29
 6/10 anonim válasza:

attól függ hogy hogy neveled! amúgy ez a rendes cicáknál is igaz h lehetnek egygazdisok ha azt a gazdi úgy szeretné.. ha csak te foglalkozol vele, szereted, stb akkor egygazdis lesz...

pl nekem vt egy hamvas szürke whiskas cicás és az nagyon egygazdis vt de értem mindent...

most meg van egy tigris mintás és az viszont más nem annyira egygazdis mint a másik vt...

2009. nov. 20. 17:49
 7/10 anonim ***** válasza:
Én ötévesen fogadtam be a sziámimat, már az első este ölbeült és dagasztott. Bár az átmeneti befogadója mondta, hogy mikor hozzákerült nagyon félénk volt, de mikor mi hoztuk el, akkor semmi törés nem volt, első perctől otthon érezte magát és ránkmászott.
2010. márc. 8. 17:33
 8/10 anonim válasza:
A miénk egyáltalán nem egygazdis:) Engem is és a Páromat is ugyanannyira szeret. Éjjel köztünk alszik, mindkettőnk ölében szívesen ül stb... :)
2010. máj. 23. 21:29
 9/10 anonim ***** válasza:
tényleg nevelés kérdése.. nekem volt macskám amelyik mindenkit szeretett de volt amelyik csak engem mert vele csak én foglalkoztam pl:D most akarok venni egy sziámit azt tuti egygazdássá nevelem:) úgy érzem igazán, hogy az enyém:)
2011. júl. 26. 18:25
 10/10 anonim válasza:
Nekem is van sziámim, a nyáron lett 3 éves. Nálunk úgy van, hogy anyának hízeleg, engem szekál, hogy játszak vele, apát meg nem meri megkarmolni, de azért őt is szokta piszkálni ( értsd, elkapja a lábát ). Viszont ha valaki, számára idegen, átjön hozzánk meglapul a sarokban. Szóval én nem mondanám, hogy egy emberes, mivel mi hárman vagyunk és mind a hármunkkal elvan. Inkább helyhezkötöttnek nevezném. Elvittuk a nagymamámhoz és hihetetlenül félt, bebújt az ágy alá és alig lehetett kiszedni onnan. Egyébként eléggé nagy temperamentumú, akaratos, makacs, beszédes ( mindenért nyávog,és mindig teljesen más hangon. Van amikor csak hümmög ha nem tetszik neki valami,ha éhes kiabál meg hízeleg, ha sír akkor is elég hangoss, ja és amit imádunk benne. Ha fogócskázunk vele, mert hogy fogócskázik, akkor mindig berreg ) És még annyit elmondanák, hogy nagyon okos. Vagy legalábbis az enyém az. Megtanítottuk, hogy hogy ha hajgumit dobálunk neki akkor a szájában hozza vissza és visszahozza. Szoktunk vele bújócskázni is, olyankor tényleg keres minket. Megy ide oda amíg meg nem talál, ha meg nem talál akkor elkezd hangosan nyávogni. De van amikor ő bújik be az ajtó mögé vagy a fürdőkádba és olyankor nekünk kell megkeresni. És mint említettem szokott fogócskázni is, olyankor csak szalad te meg futsz utána addig amíg nem hagyja magát elkapni, ergo meg nem unja. Szóval imádom, nagyon nem szeretném elveszíteni, és semmi árom nem cserélném el. Örülök, hogy sziámit, és, hogy őt vettük meg. Egyébként,ivartalanított, lány fókasziami. És nagyon aprócska maradt, de ő kiskorábam is az volt.
2017. júl. 25. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!