Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A kövesúton találtam egy...

A kövesúton találtam egy kismacskát, hazahoztam mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

jól betakartam, fekszik

nem járkál néha nyávogott egy kicsit, dorombolt is de nem mászkál csak fekszik

a szemét nem nyitja ki, tetrán kenőcsöt tettem a szemébe, direkt szemre való

enni sem eszik alig mozdul csak fekszik

még forralt bolti tejet adok neki valahogy, de még nem tudom hogy itassam meg vele

mivel tudnék még rajta segíteni?

holnap hívom fel az állatorvost, de addig???

2013. okt. 26. 20:32
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 A kérdező kommentje:
ja és az egyik gyógyszer, amit adott az javítja az emésztését
2013. okt. 30. 12:57
 52/70 anonim ***** válasza:
A forgás az emésztéssel biztosan nincs kapcsolatban. Az látszik, hogy teljesen kényszeres, vagy idegrendszeri vagy egyensúlyi eredetű.
2013. okt. 30. 14:45
 53/70 A kérdező kommentje:

orvos azt mondta az nem gyógyítható

viszont tudna ezzel együtt élni?

2013. okt. 30. 21:15
 54/70 anonim ***** válasza:

Hát, nehéz kérdés. Biztosan lenne olyan időszak, amikor jobban lenne és olyan is, amikor rosszabbul. És nem lehet tudni, hogy az idő előrehaladtával, ahogy a cica idősödik, javul-e majd a helyzet vagy rosszabbodik.

Kellene keresni olyan orvost, aki az ilyen idegrendszeri rendellenességek szakértője, hátha tudna tanácsot adni. Talán vannak olyan gyógyszerek, amik elnyomják valamennyire ezt a viselkedést vagy akár meg is szüntetik. De az is lehet, hogy valami agyi gyulladása van, agyhártyagyulladás vagy ilyesmi, amiből ha felgyógyul, akkor ezek a forgásai is elmúlnak.

Mennyire látod, hogy szenvedne ilyenkor, amikor forog?

Ha nem valami nagyobb városban, akkor nehezebb a helyzet, hogy szakértőt találj.

Ha tudsz még róla gondoskodni, akkor még szerintem lenne értelme neki egy esélyt adni, megnézni, hogy mi lesz vele, ki tud-e jönni ebből. Elaltatni bármikor el lehet ha szenved. De tényleg meg kellene nézetni egy szakértővel.

2013. okt. 30. 23:54
 55/70 A kérdező kommentje:

hát majd keresünk szakértőt

egyébként javult mert egy nap feküdt és elkezdett forgolódni de nagyon gyorsan

egész éjszaka

reggel semmi baja nem volt

azóta se

járkál néha láttam mintha játszana a wc papír gurigával de nem nagyon

annyi baja van csak hogy néha balra fordítja a fejét és megfordul 1-2xer de úgy mint egy normális macska, tehát nem ilyen rohamszerűen

vagy ha cica tejet vagy vmi tápot vennénk neki lehet attól is javulna

mert ilyen korban még (3-4 hetes sztem) fejlődnek a macskák és lehet a sejtjei is fognak meg ilyenek

nem értek ehhez

2013. okt. 31. 11:25
 56/70 A kérdező kommentje:
tehát rendes macska tejjel itatni, ami gondolom a legjobb tápanyag neki
2013. okt. 31. 11:25
 57/70 anonim ***** válasza:
Persze, az anyatej a legjobb táplálék neki, bár ha idegrendszeri baja van, azon nem hinném, hogy segít. De végül is előfordulhat, hogy még kinövi vagy kigyógyul belőle, hisz még azt sem tudjuk, hogy mi baja van. Bízzunk benne, hogy csak betegség miatt csinálja ezt és ha meggyógyul - amin az anyatej segíthet - akkor megszűnik ez a forgása is.
2013. okt. 31. 21:30
 58/70 A kérdező kommentje:

egyébként a cica teljesen jól van, Gizmó a neve

játszik, szaglászik, néha vakarózik (pedig kapott cseppentőt) és mosakszik is valamennyire

tehát nem béna a macska vagy valami, csak néha fordul balra, de mintha már nem annyira, amúgy egyáltalán nem feltűnő meg szerintem őt se zavarja, nem egy roham csak megfordul szépen lassan

ha pl játszik a lézerrel, akkor utána fut, nincs olyan hogy hirtelen magától megfordul ha valamire támad

az a rohamos forgása csak egyszer volt, aznap mikor kapott cseppentőt a hátára

kétszer is cseppentettünk rá

azt a cseppentőt még a felnőtt cicáknak vettük

asszem rá is volt írva hogy 4kg-os macskáknak, de nem biztos

nem az egészet nyomtuk rá, de most már mind1

a lényeg az hogy teljesen jól van

a szeme is olyan tiszta mint egy normális macskáé

néha még egy picit prüszköl, de hatott az orrcsepp is, nincs eldugulva már az orra

2 hét múlva visszük vissza a dokihoz, hogy azért ő is mondjon rá vmit :D

2013. nov. 3. 17:24
 59/70 A kérdező kommentje:

ja és az a rohamos forgás olyan volt mint most, hanem alvás közben elkezdett, fekve forgolódni

az biztos a cseppentőtől van

2013. nov. 3. 17:25
 60/70 anonim ***** válasza:
Az nekem kimaradt, hogy cseppentettetek is a hátára, akkor lehetséges, hogy tényleg irrátálta és azért volt. Főleg mert gyenge is volt a szervezete, meg ilyen kicsi macskákra nem is szabad ilyeneket tenni.
2013. nov. 4. 22:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!