Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A kövesúton találtam egy...

A kövesúton találtam egy kismacskát, hazahoztam mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

jól betakartam, fekszik

nem járkál néha nyávogott egy kicsit, dorombolt is de nem mászkál csak fekszik

a szemét nem nyitja ki, tetrán kenőcsöt tettem a szemébe, direkt szemre való

enni sem eszik alig mozdul csak fekszik

még forralt bolti tejet adok neki valahogy, de még nem tudom hogy itassam meg vele

mivel tudnék még rajta segíteni?

holnap hívom fel az állatorvost, de addig???

2013. okt. 26. 20:32
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 Szafica ***** válasza:
Nem tudnál feltenni róla egy képet, hogy lássuk mekkora?
2013. okt. 26. 21:20
 12/70 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

az arcát nem tudtam jobban letörölni, rá van száradva a sár

most ahogy feküdt már vagy 1 órája és lehúztam róla a takaróját eléggé mocorgott

eddig meg csak feküdt

úgy maradt ahogy letettem a földre

ahol találtam ott se moccant semmit, de most igen

ez már jó jel nem?

amúgy hogy itassam meg vízzel?

nincs fecskendőm

2013. okt. 26. 21:45
 13/70 A kérdező kommentje:

szétszedtem egy tollat és azon át itattam vízzel úgy hogy öntöttem egy kicsit a számba és átengedtem a szájába

lenyelte

kivettem, felemeltem és majdnem úgy csinált mintha fújna mintha ideges lenne, a lábát is kicsit megmozdította

a szeme is egy picit mintha jobban nyitva lett volna, de nagyon piros

2013. okt. 26. 22:00
 14/70 anonim ***** válasza:

Állatnak TILOS embernek való gyógyszert/kenőcsöt/ stb.-t adni.

ez nagy hülyeség, orvos felírhat.

2013. okt. 26. 23:42
 15/70 acelsziv ***** válasza:
Ha gyulladt a szeme, kamillateát főzzél és azzal kezelgesd. Mindenképp vidd el állatorvoshoz. Szép cica.
2013. okt. 27. 00:44
 16/70 anonim ***** válasza:
Laktózmentes tejet lehet neki adni, cicatápszert, esetleg emberi csecsemőtápszert. De talán normálisabb kaját is meg tud már enni. Az viszont szinte biztos, hogy beteg.
2013. okt. 27. 02:54
 17/70 Izéke01x válasza:
100%

Simán lehet tetránt kenni, de a kamillafőzet jobb. Nem volt régen sem állatnak külön gyógyszer, és mivel minden gyógyszer alapja elvben gyógynövény, nincs külön állat-ember növény, hanem csak egyféle.

Nem lehet hogy a kismacska még szopik? Azért nem eszik?

Lehet hogy valahol felesleges szaporulat volt, és kitették elpusztulni. Sajnos van ilyen. Vidd dokihoz, majd megmondja.

2013. okt. 27. 06:26
 18/70 Szafica ***** válasza:
Jó, de az állatorvos sem azt mondja, hogy adj neki egy algopyrint, hanem, hogy annak az 1/16 vagy 1/8 részét. A tilos arra vonatkozott, ha nem állatorvos írja fel. Amúgy a cica kb. 1-2 hónapos lehet.
2013. okt. 27. 08:34
 19/70 anonim ***** válasza:
Kamilla teával törölgesd a szemét, a tetrán kenőcs is jó, nézd meg nem-e bolhás, attól nagyon legyengülhet, ha bolhás, akkor majd a dokitól kérj cseppeket bolhák ellen, az a legjobb, és aztán vegyél neki bolhanyakörvet, az megelőzésre jó. Majd később nem ártana megfürdetni sem. Esetleg belenézhetnél a fülébe, hogy ott minden rendeben van-e. Majd junior táppal, vagy egy kis maradékkal, esetleg pástétommal etesd, a pástétomot talán lenyalja az ujjadról. Laktózmentes tejet, vagy vizet adj neki, mert a cicák laktózérzékenyek, hasmenése esz a tejtől. Lehet, hogy szegényen más élősködő is van, de azt a doki majd megmondja. A szükséges oltásokat majd feltétlenül adasd be neki! Nagyon jó szívű vagy, hogy hazahoztad, nagyon boldog cicázást kívánok!
2013. okt. 27. 08:39
 20/70 Szafica ***** válasza:
Nem is a gyógyszerben lévő anyag miatt nem szabad, az szinte ugyanaz , a hatóanyag mennyisége a gond. Nem egy 3-4 kg-s macskának készült, hanem egy több tíz kilós embernek.
2013. okt. 27. 08:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!