Mihez lehet kezdeni egy hisztis macskával?
Tudom, hogy ezzel valószínűleg nem mondok újat és azt fogod mondani, hogy de ez nem célravezető, de akkor is:
nem kell róla tudomást venni. Rá se nézz, SOSE sajnáld meg, csináld tovább a dolgod. Ha előtted nyávog, akkor óvatosan lökd félre a lábaddal vagy szólj rá, hogy menjen el onnan és ne törődj vele. Egy idő után meg fogja unni. Persze ez időbe telhet, főleg ha már így megszokta és eleve ezt a viselkedést tanulta el az anyjától is.
Nekem is voltak és vannak ilyen cicáim, nálam a fenti dolog bevált. Persze nem 1-2 hét alatt... Esetleg azt lehet még csinálni, hogy ha nyávog mindig elkezdesz idegesen tapsolni felé vagy valami zajt csapni, amit nem szeret. De ez csak a kisebb nyávogásnál válik be, ha szinte már "sír" és nem csak egyet-egyet nyávog, akkor hiába tapsolsz...
Ez ismerős.. Főzés nem tellik el hatalmas,keserves sírás nélkül,ha eszünk szintén nyávog,ha megérkezünk,ha hordozóba rakom,ha elmegy wc-re (bár hasmenéses), evés után is,ha felugrik az ágyra akkor is.
Ilyen a jelleme,engem is néha felidegesít,mikor nem tudok főzni tőle mert míg előkészülök és főzök legyen 1 óra azt végig rikácsolja,ha kizárom a konyhából még hangosabb.
Ilyen a természetük szerintem,legjobb ha ilyenkor figyelmen kívűl hagyod,mert ha rászólsz vagy engedsz neki az jön le belőle neki hogy ezzel eléri a figyelmünket.
Tegnap azt csináltam hogy beraktam zenét főzés közben elég hangosan,így elég hamar abba is hagyta,mondjuk fél óra alatt a nyáverkolást:D
Tudom, hogy elég régi kérdés, de talán segít ma is:
A cicák alapvetően nem nyávognának, de mivel mi is hanggal kommunikálunk vele, ő is hanggal fog. Ha minél kevesebbet beszélgetsz vele, egy idő után ő is kevesebbet nyávog majd. Végleges megoldás tényleg az ignorálás, bármilyen nehéz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!