Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha levágatom a macskám körmét...

Ha levágatom a macskám körmét akkor is tud majd kaparni?

Figyelt kérdés
Minden bútort tönkre tett pedig van kaparófa is.Azt is használja de a bútorokat is.Ajánlották vágassam le neki és akkor ha kaparna is nem tud kárt tenni igaz?
2013. okt. 24. 15:48
 1/8 Vicuska87 ***** válasza:
100%

Meg kell tanítani, hogy a kaparófát használja!

Mi az hogy levágatod??!!

én is visszaszoktam vágni a körmüket, hiszen az emberek is vágják, nekik is lehet! De visszanő nekik, ugyanúgy mint az embernek!

Ha levágatod és úgy érted hogy tőből (mert mostanába ez a divat), akkor üzenem, hogy úton az állatvédők!

2013. okt. 24. 16:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem szabad tőből levágni a körmüket, az nagyon fájdalmas, mert az embertől eltérően nekik tele van apró erekkel és idegekkel. Csak éppen hogy a végéből 2-3 milimétert szabad, ott már nincs semmi ideg, de ha véletlenül többet vágsz le, akkor nagyon érzékeny lesz neki, amíg vissza nem nő. Szóval ha vágsz is, csak néhány milimétert óvatosan. De ha a macskád az utcára is kijár (pl. kertes házban), akkor nem csípnék le a körméből, mert adott esetben nem tudna felmászni egy fára egy kutya elől.
2013. okt. 24. 17:47
 3/8 A kérdező kommentje:

Nyilván nem tőből vágatnám orvoshoz vinném Ő tudja mennyit szabad levágni belőle.

Nem tudom megtanítani ,hogy csak a kaparófát kaparja:(Akárhol van mindent kapar.

2013. okt. 24. 20:36
 4/8 anonim ***** válasza:
Az állatorvos megoldja. 100 évvel ez előtt senki sem gondolt arra hogy le kell vágni a macska körmét. Nem volt rá soha szüksége. Megoldja maga. Csináld úgy hogy ha kaparja a bútort, akkor spricceld le egy kis vízzel. Gugolj oda a kaparófájához és adj neki jutalom falatot lehet szalámi is. Kicsit nyújtsd neki feljebb hogy nyújtózzon érte a kaparófán és add neki oda. Talán is megtanulja :)
2013. okt. 24. 20:46
 5/8 anonim ***** válasza:

A végét le lehet vágni (ha nyugodt a cicád akkor akár otthon te is meg tudod csinálni macskakörömvágóval vagy csipesszel) csak nagyon oda kell figyelni, hogy nehogy belevágj. Viszont akkor is tudnak kaparni...sőt akkor kapargatnak csak igazán.

Leszoktatni talán úgy tudod (ha csak nincs nagyon szétkaparva már a bútor, mert akkor úgy is oda fog járni), hogy ahányszor elkezd kaparni odaviszed a kaparófához. A miénk a szőnyeget kapargatta, de csírájában elfojtottam. Most már elég csak ránézni csúnyán és vonul is a kaparófához.

Egyébként van olyan, hogy kivágják a macskák körmeit, de ezt én nagyon barbárnak tartom még akkor is ha "szakember" végzi. na meg pont a múltkor volt a tv-ben egy műsor amiben egy kivágott körmű macska nem ment bele az alomba, mert fájt neki az, hogy kaparta a mancsával és össze vissza kakilt. Azt mondta a "cicasuttogó", hogy ez nagyon gyakori a kivágott karomnál.

2013. okt. 25. 10:53
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem is hallottam, olyat,hogy kivágják a karmát.Az az amikor műtéti úton eltávolítják?

Mivel nem vagyunk egész nap itthon így nehéz lenne ha kaparja a bútort átszoktatni a kaparófához:(

2013. okt. 25. 12:57
 7/8 Maxitabi ***** válasza:

Az USA-ban csinálták ezt a műtéti csonkítást, Európában szerencsére nem..

De karmokat mi is itthon vágjuk, venni kell hozzá állatos boltban,neten karomvágót és mint a gyereknél-halszik, becserkészem és elkezdem. Megnyomo a tappancsot, kijön a karom, látod, hol él véget az ér,felette egy nyisszantás..

Így is kapar-mert az a dolga,de nem tud a lapos karmaival kárt tenni-de a bútor kaparását,ha elcsíped, tényleg a spriccelővel lehet a legjobban leszoktatni.

És vegyél még kaparó izéket máshová is,esetleg a bútor elé felaplikálni egy darabig..

2013. okt. 25. 13:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, Magyarországon a karomeltávolítás tiltott dolog.

Több olyan esetet hallottam (USA), hogy miután eltávolíttatták a cica karmait, az állat harapóssá vált, mivel ez az egy védekezési módja marad.

Szerintem állatkínzás.

2013. okt. 25. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!