Szerintetek gáz ha a pulimnak levágatom minden évbe a bundáját?
úgy értem hogy mondjuk március-május körül és akkor télre pont megnő hogy ne fagyjon meg de amúgy se olyan rövidre vágnám hanem mondjuk 3 cm. körül és akkor szépen megnő nem?
mert hogy számomra nagyon macerás a bundájával törődnöm és gondoltam így nem kell vele annyit babrálni. nem kell le szólni.. tudom hogy a puli azért puli hogy szép bundája és hosszú szőre legyen de ha nekem nem jön be..
Meg lehet nyírni, én is nyírom mindig. Ilyen a bundájuk:
Ha télen lesz rajta nagyon gubancos rész, azt tavasszal levágom és ilyen szép hullámos lesz helyette. :)
Az elsőnek pedig annyit szeretnék mondani, hogy a pulinak pont a szeménél nem szabad levágni. Ha konkrétan belelóg a szemébe, azt le lehet vágni, de teljesen nem szabad nekik lenyírni a szemük előtt.
hát erre a pulis szemes dologra annyit mondok: elvittük kozmetikushoz( ma már tudom hogy oda nem megyek többet) mondtuk le kéne nyírni mert ez még nem volt megnyírva azt mondja jó ez teljes nyírás lesz ilyen 2-3 cm. szőre lett.
a szeme körül is le vágta teljesen és elkezdi hogy ó hát ez a hülye tévhit.. csak néztem,néztem... de csak azt vettem észre hogy jobban lát a kutyám :)
Az, hogy nem szabad levágni a puli szőrét a szeme elől már elég elavult nézet. Rengeteg pulit nyírnak és tökéletesen látnak úgy is, hogy le van vágva a szőr a szeműk elől, sőt...:)
Nekem jobban is tetszenek egyébként a pulik, hogy meg vannak nyírva, de ha kinti kutya, akkor valóban nem árt, ha télen hosszú a bundája.:)
Nekünk 5 puli van,szerintem úgy szép ha nincs levágva
A szeme elől nem szabad levágni,mert meg is vakulhat,kilát ő a tincsektől,sőt nagyon is jó a látása.
És amúgy aki nem tudná nem fésülni kell hanem széthúzogatni a tincseket és akkor nem lesz gubancos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!