Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Más macskája is szokta kutya...

Más macskája is szokta kutya módjára kaparni a csukott ajtókat?

Figyelt kérdés
Az én macskám mostanában állandóan ezt csinálja, hogyha zárt ajtót, ablakot talál, eszelősen kaparni kezdi, jelezve, hogy ki akar menni, közben meg keservesen vinnyog. Így a nap nagy részében az ajtók nyitva vannak, de 2 szoba közt van egy üvegajtó, amit nem használunk, tehát mindig zárva van és most meg azt kaparja, mikor a másik ajtón ki tudna jönni a szobából. Az erkélyajtót is kaparja 10 percenként, hogy ki akar menni, de mivel nagyon hideg van, nem nyitogathatjuk folyton őkelmének... Tényleg nagyon zavaró, a hideg futkos a hátamon már a kaparástól. Ötleteket várnék, hogy mit lehetne tenni ez ellen?
2011. márc. 3. 09:36
 1/8 anonim ***** válasza:

Ajtók alját kétoldalú ragasztószalaggal leragasztani.

Ha a macska kapar, virágspriccelővel lespriccelni.

2011. márc. 3. 09:44
 2/8 anonim ***** válasza:

Nálunkis ez van, csak az én macskáim nem kijárósak. Lehet, hogy nem tudják, azért kaparnak:) Viszont a kuyat kijárós, az meg megőrjít, amikor ki-be mászkál. Van, amikor csak pisilni kéretőzik ki, de mindjárt be is jön dolga végeztével. Rosszabbik eset, amikor futkozna-ki-be! Ilyankor kiteszek neki valami játékot, és akkor elvan kint is.

Nem lehet, hogy élezi a körmét?

A macskának muszáj jelezni valahogy, ha kiakar menni! Mindenesetben így jeleznek!

2011. márc. 3. 09:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Tényleg, ez jó kérdés, kaparófa ugye van?
2011. márc. 3. 09:57
 4/8 A kérdező kommentje:
Van, de kb annyi értelme van, hogy eggyel több kaparási lehetőségük van a lakásban (nem kertes házban élünk, nem járnak ki). Emellett ugyanúgy kaparják sajnos a bútorokat is.
2011. márc. 3. 10:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Hány éves? Mi egész pici korukban elekzdtük a kaparófára szotkatást, ami úgy nézett ki hgoy akárhányszor mást kapartak rászóltunk, felkaptuk, odavittük a kaparófához, és "megmutattuk" mit kell tenni. Ha kaparta mindig megdícsértük, illetve megdícsérjük őket a mai napig. Nem szoktam mást kaparni.

De fenntartom az első válaszomat: ragasztószalag+ virágspriccelő. A kaparófára meg próbáljátok rászoktatni, lehet hogy még most se késő.

2011. márc. 3. 10:25
 6/8 anonim ***** válasza:
*nem szoktak mást kaparni :) :)
2011. márc. 3. 10:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én cicám 16 hetesen került ide és rengeteg ideig meg volt ez a rossz szokása. Aztán egy darabig mi is ugrottunk rá, de meguntuk... Egy darabig kaparta még aztán látta, hogy nem vesszük fel ( kb. 1 hét volt) abba hagyta. Azóta nem nagyon csinálja. A mienk is csak bennti cica. Nehéz volt az az 1 hét, de túl éltük :D

2011. márc. 3. 19:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mindenkinek. sajnos még mindig nem tudom, mi lehet a megoldás. talán ha jön a jó idő, már nyitva lehet hagyni az erkélyajtót és nem fog kaparászni, mert most is épp ezt csinálta egész álló este....
2011. márc. 3. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!