Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Elviszik a cicám, mit csinálja...

Elviszik a cicám, mit csináljak? SOS!

Figyelt kérdés

Egy 17 éves lány vagyok, 4 évvel ezelőtt karácsonyra mostohaapám megajándékozta a családot egy Himalája perzsa cicával, amióta eszemet tudom ilyet szerettem volna.A cica nem csak a külsejével fogott meg.. Akkor még kisebb voltam, minden nap velem aludt és kelt.. itt lakott a szobába, nagyon összenőttünk. 2 éve született egy kistestvére, s azóta a macska nem jöhet be a házba. Rajta kívül van még egy cicánk, ő is perzsa, és egy közép-uszkár kutyusunk is. Óriási a kert, rendesen vannak etetve, nem is a legócskább táppal ráadásul, minden meg van nekik adva.A cicámat imádom!!

Viszont anyukám egyik nap kitalálta hogy ki fogja őt dobni, el fogja ajándékozni, azonnal tegyem fel az internetre hogy ajándékba elvihető a cicám. Szívem szakad meg!!!!!! Mindennel próbáltam , de nem maradhat. Az okot nem értem, mert amit mondd az csak ócska kifogás... Azt mondja hogy azért mert megfogja a madarakat , hiába hogy agyon van etetve. (Egy macskának mi a dolga??????) Emellett még azért mert felment az asztalra és belemászott a kajába, mert figyelmetlenek és nyitva hagyják az ajtót. (MIT VÁRNAK EGY ÁLLATTÓL??? Ők a hibásak, nem az a szegény macska..) Nagyon sokat sírtam miatta, akárhányszor bajom volt csakis rá számíthattam, akármilyen hülyén hangzik. Mintha megérezni ha problémám van és egyből ott terem.. bújik, szeret. IMÁDOM ŐT!

Hogy tudnám meggyőzni anyukámat?

Még olyan kifogásokkal jön hogy : Amúgy sincs itt jó helye, mindig csavarog, nem foglalkozunk vele eleget.. stb (És a többi állat? istenem)...

SEGÍTSÉG!! Belehalok ha elszakítják tőlem!!!!!!!!!!!!

2013. okt. 5. 10:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
sajnos sok mindent nem tehetsz...de egy jó gazdit kereshetnél ahol a cica nem kijárós cica, aminek a vége általában halál...
2013. okt. 5. 11:05
 2/15 anonim ***** válasza:

Megszakad a szívem ahogy olvasom:(

nekemis van kiscicám, hát nem is tudom mit csinálnék, ha hasonló történne

ésszerűen győzd meg anyukád, vagy mutasd meg hogy igenis más macska is ezt csinálja (mert mit csinálna:D)

vagy nyugodtan (ne hiszti módon) ülj le vele, és úgy mondd el,ahogy ide leírtad

nem mondtad milyen anyuddal a kapcsolatod, de egy normális anya szerintem nem tud ellenállni ha a lányának ilyen kérése van..

2013. okt. 5. 11:09
 3/15 A kérdező kommentje:
Sosem láttam még olyan embert aki nem engedi ki az udvarra a macskáját. Az kínzás.. A macskák szabad állatok, nem megköthetőek,nem is tudom milyen elgondolásból tesz valaki ilyet. Mindig is kinti-benti cicáink voltak,amióta macskáink vannak, és eddig még egy sem pusztult el így, mind a ketten nagyon öregek voltak, és azért haltak meg.
2013. okt. 5. 11:11
 4/15 A kérdező kommentje:
Természetesen higgadtan leültem vele megbeszélni a dolgot, megmondtam neki hogy szerintem itt teljesen jó helye van, normálisan van etetve.. s nem várja el egy macskától hogy ne másszon fel az asztalra, ők nem betanítható állatok mint a kutya. Meg persze azt se hogy ne vadásszon, mert egy macskának ez a dolga. A válasz csak annyi volt hogy: NEM érdekel, megy és kész. Kettőnk közül ő a hisztisebb..
2013. okt. 5. 11:12
 5/15 anonim ***** válasza:
Felvilágosítanálak, hogy a macskád nem buta! Csak azért mert macska ugyanúgy lehet tanítani. 3 éves korom óta vannak cicáim és mindegyik jól nevelt macska volt, ugyanúgy mint a kutyáink. A mostani cicám szobacica, 1 hónapos volt mikor az anyja kitagadta, december közepén, nem volt más választás mint hazahozni, és a 4 emeletes társasház 3. emeletén kialakítani az ő birodalmát. És kapaszkodj meg tudja miaz a nem, mik a tiltott területek (hűtő, konyha, asztal, virágok, kuka), nem is nyúl hozzá sosem. Ismeri azokat a jelszavakat mint egy kutya: ül, fekszik, ott maradsz, nem szabad, menj a helyedre, visszahozza a játékait. Most hat éves, gyönyörű-egészséges boldog macska, aki imádja az egész családot. Minden oltást megkapott, félévente visszük mindig ellenőrzésre. Velem alszik(mert tiszta, és semmi rá ártalmas dologgal nem találkozik, és képzeld ha esetleg a telkünkön nyáron kivisszük, és találkozik a kinti cicáinkkal, nyár végén megfürdetjük mert ő csak bemászhat az ágyunkba mindenhova) Nem igaz az hogy nem lehet őt nevelni mert macska. Ez egy nagyon buta hozzáállás ne haragudj. Nekem is vannak kinti cicáim is, akik ugyanúgy tudják mit szabad és mit nem. Viszont igaza van az elsőnek, a kinti fiú cicámat megharapta egy patkány (mert ugye kijár, bármi történhet sajnos vele), 2 hétig kérdéses volt életben marad e. A kislányba belemászott egy kullancs ami fertőzött volt, őt is majdnem elveszítettük. A mamáméknál ugyanúgy vannak cicáim akiket ugyanúgy 2-3 naponta meglátogatok, 2 hetente pedig a hétvégét is ott töltöm, és ők is tudják mik a tiltott dolgok. Sajnos közülük a fiút nyáron elütötte egy autó, és már nem tudtunk rajta segíteni. Hiába hiszed azt hogy jó a cicádnak hogy összezavarod, mert te azt mondod bent is jó neki. Anyukádék a hibásak hogy a saját házukban nem tették el az asztalról a kaját? El kell dönteni, vagy benti cica lesz, aki minden figyelmet megkap, tudja hol a helye a családban, és semmi veszély nem fenyegeti, vagy kinti cica lesz akivel bármi történhet, neki bármit szabad, csavaroghat, szabad lehet. A kettő együtt nem megy.
2013. okt. 5. 11:32
 6/15 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem mondtam hogy a macskák buták. Sőt! Csak jóval nehezebb megtanítani őket bármire is, mert szabadok! Sajnos én nem tudom úgy megtanítani őt ezekre a dolgokra, hogy anyám egyfolytában ordít, és türelmetlen. Így esélytelen.. De én NAGYON SZERETEM ŐT!!
2013. okt. 5. 11:37
 7/15 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy egy 4 éves cicát már nem lehet a benti élethez szoktatni, sem tanítani, vagy még nehezebben mint eddig lehetett volna. Neki már megvan a makacssága amiről nem nagyon tudod lenevelni. Az egyetlen lehetőség, ha rábeszéled anyukádat, hogy nem engeded be többet a házba, és csak kinti cica lesz. Így nem tud majd anyukádat bosszantó dolgokat csinálni a házban. Annyit tehetsz hogy reménykedsz benne nem történik vele semmi rossz. Fiú vagy lány cica? Ha ivartalaníthatnád többet nem csavarogna, így kevesebb az esélye hogy baja esik.
2013. okt. 5. 11:43
 8/15 anonim ***** válasza:
A tiltott dolgokat még megtaníthatod neki. Amikor a mi cicánk pici volt függönyre mászott, kukázott, az asztalra csak azért nem mászott fel mert nem bírt. Ha rosszat csinált (megszakadt a szívem miatta de) a fenekére kellett csapni, és felemelni a hangomat, hogy :Nem szabad, mit csináltál?. 2 hónapig lázadozott, de utána már tudta mit szabad és mit nem. Szóval még megnevelheted.
2013. okt. 5. 11:47
 9/15 A kérdező kommentje:
Próbálkoztam már azzal, hogy többet nem engedem be a házba de nem hatottam meg...
2013. okt. 5. 11:51
 10/15 anonim ***** válasza:
Ilyenkor szoktam pihentetni a témát. Egyik füleden be, a másikon ki. És ha megkérdezi hogy feltetted már a netre? Megmondod hogy nem és nem is fogom. Aztán ha elkezdi mondod a véleményed. És persze közben már neveld a cicát, és tartsd kint.
2013. okt. 5. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!