Befogadtunk egy szerencsétlen sorsú cicát, le fog erről szokni?
Mikor fogadtátok be?
Ha nem régen(max.2-3 hónapja),akkor vigyétek dokihoz és mondjátok el neki a problémát,mert ez a viselkedés lehet veszettség tünete is!
Akkor is jó megmutatni,ha kijárós cica.
Az ezer százalék, hogy nem veszett. Nem az utcán fogtuk be, hanem egy ebrendészeti telepen dekkolt hosszú ideig, onnan hozták el, majd került hozzánk, aminek lassan egy hete. Szóval az kizárva, mert gyak. hónapban mérhetően nem volt lehetősége rá, hogy összeszedje, ha meg előtte kapta volna el, akkor már nem élne, a megfigyelés is eleve 14 nap, azon már rég túl van. Meg jól is van, zabál, iszik, szabályosan követeli a kaját.
Imádom, szeretem, meg sajnálom, de komolyan félek szerencsétlentől. Este is mielőtt megetettem, mentem ki a wc-re, és neki ugrott a lábamnak, de nem olyan finoman ám. És ilyen cicám még nem volt. Volt csapkodós, de az sem bántott komolyan. Tessék-lássék odavágott, de ki se engedte a körmét, nem hogy belém vágja, pedig őt is úgy szedtem össze. Nehéz így. Nagyon remélem, hogy elmúlik.
Mi is ebben a cipőben járunk. Igaz, mi még csak most hoztuk el, de elég ijesztő. Ő is nagyon kedves volt, sőt! ott azt csinálta, hogy nem tetszett neki valami, finoman jelezte csak, hogy ezt nem kéne, nem bántott egyáltalán. Most is kedves, szalad, bújik, hízeleg, de támad is és ő is durván, a tenyeremen felszaggatta a bőrt, pedig csak simogattam.
Nem lehet tudni milyen élete volt előtte, kellhet neki idő, míg magát mutatja, teljesen normális lesz, és levetkőzi a magatartás-problémákat, amik vélhetően csak a stressz miatt alakultak ki. Csak ugye, ez nem 100% lehet eleve ilyen. Én is remélem, hogy nem.
Veszettégbe nem egyetlen nap alatt,hanem az első tünetek jelentkezésétől száítottkb.3-9 nap alatt hal bele az állat.
Nem egy veszett állatot(kutya,macska,őz,ló,tehén)volt "szerencsém"látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!