Befogadtunk egy árva kislány cicát, kb mekkora korában válik ivaréretté?
Ha most kismacska, vagyis idén született, akkor tél végén már tüzelhet. A műtétet ajánlatos tél elején elvégezni.
Az én cicám tavaly júniusban született, és meglepetésemre februárban már tüzelt. Jobb az állatnak, ha az első tüzelés előtt ivartalanítod, mert így nem szenved fölöslegesen, és nem is esik teherbe.
Normál esetben 8-9 hónapos kora körül kezd tüzelni. De ha késői cica, mondjuk ősszel születik, akkor januárban már tüzelhet, akár 5-6 hónaposan is. Nagyon fura jelenség ez.
Van egy 4 hónapos kislány cicóm, és a doki azt mondta, hogy 7-8 hónapos kora körül vigyem ivartalanítani. Én is Budapesti, vagyok és 15 000 Ft. lesz.
Ha linkelsz képet, esetleg segíthetünk az életkora meghatározásában. esetleg megírhatnád hogy milyen súúlyban van. :)
Szerintem is érdemes 6 hónapos kora körül "megműttetni", a miénk tiszta bolha volt, amikor hozzánk került (lakásba). Vettünk bolhasampont és azonnal megfürdettük, mielőtt még szétpotyogtatta volna őket, egy dokit felhívtam, azt mondta, ha nem csak olyan egerésző, udvaron tartott macska lesz, akkor vigyük el hozzá, beoltja (2-3 hónapos körül)és akkor megbeszéltük, hogy 6 hónapos kora előtt megműti.
Szerintem az első oltásra lehet valami olcsó dokit szerezni, van állatklinika is a nagyobb városokban.
A mi dokink sajnos nem a legolcsóbb Szegeden, de már hozzá vittük az előző cicákat is és , megszoktuk. Ő is 15 ezerért csinálta a műtétet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!