Macskaivartalanítás?
5 ivartalanított állatom van, egyik sem kedvetlen vagy lusta, sőt, örökmozgók(4 cica ebből)
a menhelyen ahol ténykedek minden kutya ivartalanított és egyik sem kedvetlen, egyik sem lusta.
a méheltávolítás sok későbbi betegségtől óvja meg az állatot.
Szteroid hogy kerül a macskába?:D
Amúgy semmi baja nem lesz,csak jót teszel vele.Plusz ha nem engeded ki,és a párzási ösztöne beindul,garantáltan nem alszotok napokig,olyan hangosan hívja a környék kandúrjait,jelezve,hogy kész a párzásra.Plusz tonnaszám vannak kiscicák,akik senkinek sem kellenek,és sajnos rengeteget altatnak el,vagy ölnek meg rosszabb módszerekkel.
Nekem is ivartalanított minden állatom (1 cica,2 kutya) és semmi bajuk nincs.
Kedves utolsó!
Szerinted a macska mellékveséje nem termel szteroidokat? Gondolok itt az adrenalin-noradrenalin párosára, vagy éppen az androgénekre.. És nem az általad gondolt anabolikus szteroidokra.. Ha kiveszik egy lány macska petefészkét, akkor az általa termelt hormonok lecsökkennek a szervezetében. Erre a témára lettem volna kíváncsi.
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!
Én mindenképpen javaslom az ivartalanítást. Ha még akkor ivartalanítják a cicát, amikor még nem vemhes, általában csak a petefészkét veszik ki, a méhét nem. Így igaz, hogy a petefészek nem tud már hormonokat termelni, de pont emiatt elmarad a macska ivarzási viselkedése, nem fog folyton hangosan nyávogni, a hátcsóját tolni stb. És emellett meg tudod kímélni olyan betegségektől mint az emlő- és méhdaganatok, illetve a méhgyulladás, ezeknek igen nagy a kockázata, ha a cica folyton ivarzik. Az ivartalanítással ezeknek az esélyét minimálisra csökkentheted. Az én cicám is ivartalanítva van, mégsem lustult el, egy izgő-mozgó energiabomba.
(Zárójelben jegyezném meg, hogy a mellékvese valóban termel szteroid hormonokat a mellékvese-kéregben pl. aldoszteront, de a mellékvese-velőben termelődő adrenalin és noradrenalin nem szteroidok, hanem katekolaminok.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!