Mit tegyek, hogy megszüntessem a kegyetlen szagot? (bővebben lent)
Sziasztok!
Van egy 8 éves ivartalanított cicám, 3 éves korában lett ivartalanítva. Kb. 1,5-2 hónapja annyira erős vizeletet produkál, hogy az már felettébb kibírhatatlan! Minden nap lett takarítva az alom, ma már 2 naponta kell cserélnem teljes almot mert egyszerűen kibírhatatlan a szag. A fürdőben helyeztem el neki, a fürdő ablaka éjjel-nappal nyitva van..de mi lesz télen??
Az ÖSSZES létező almot kipróbáltam már! Alom illatosító port veszem és azzal szórom be, de akkor is terjeng a felső emeleten a kegyetlen ammónia szag. Mivel a fürdő ajtaját nem tudom bezárni, hogy a macsek akadálytalanul be tudjon menni az alomhoz ezért a szoba ajtók szabályszerűen zárva tartom.
Förtelem és egyszerűen kibírhatatlan ez az erős szúrós szag ami már torokkaparó-orrindító-könnyeztető és egyben hánytató.
Orvos szerint a cica egészséges és láthatóan boldog, ami az utóbbi nem mondható el rólam.
Esetleg valakinek van tapasztalata? Volt hasonló helyzetben?
Értelmes válaszokat kérek légyszíves!
Köszönöm!
Szia!
Én még nem kerültem ilyen helyzetbe, de: Biztos próbáltál erős szagmegötős almot? Én nem udok szagmegkötős alommárkát, de egy állatkereskedésben kérdezd meg hogy nincs-e erős szagmegötős alom. Tegyél valami kellemes illatú illatosítót a a fürdőbe. Kijárós cica? Ha igen, engedd ki, hogy ott végezze a dolgát (bár nem ilyen esőbe ha nálatok is esik). Az én cicám kicsi, 4 hónapos, ki-be járós (szobába alszik, de sokszor kint van). Tehát az én cicámnak csak havonta kell a macskaalmot cserélni, mert általában kint van. Ha sokat kijár, akkor biztos a homokba is fog wc-zni. Az én cicámat csak az almos wc-re lett tanítva, de ösztönösen a homokba is pisil. Tehát ha kijárós, akkor bizos a homokba is wc-zne.
Vidd másik orvoshoz és vizsgáltasd meg a vizeletét.
Lehet kapni benti cicáknak való tápokat is, amiben yukka kivonat van a szagtalanításra.
Vegyél zárt alomtálcát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!