Kegyetlen vagyok, ha "hagytam" elpusztulni a halaim? Részletek lent.
A gyógyszerezés után csináld csak egy darabig a heti feles vízcserét, és némi aktívszén se ártana. Így tudsz csak maradéktalanul megszabadulni a gyógyszermaradványoktól, amik addig is tovább ölik a lebontó bacikat és rontják a vizet. Ekkora akváriumnál már nem kötelező a heti vízcsere, de nem árt, sőt megvan azért a maga előnye a stabilitás formájában. A gyakori vízcsere állandóan tartja a vízértékeket és alacsonyan a nitrátszintet, ami külső szűrő mellett is csak így lehetséges.
Szerintem nem nagyon tehettél volna amúgy se többet. Időnként előfordul, főleg az ázsiai import halaknál, hogy olyan rettentően túltenyésztettek, hogy bizonyos betegségekre extrém érzékenyek lesznek. Legalább 2 gombaölőt használtál, többet már nem nagyon tehettél volna. Esetleg vizsgáld meg a szűrődet, lehetséges, hogy elöregedett a szűrőanyag, vagy eleve nem volt a legjobb és ezért felment egy kicsit az ammóniaszint és ez is besegített. Vagy épp a talaj telítődött kosszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!