Az ember hogy lehet ilyen kegyetlen az állatokkal?
Az előbb olvastam egy kérdést az akvarisztika témában, kis rákokkal kapcsolatban, és az egyik oda érkezett válasz kiütött... Ezt irta valaki a linkelt képhez:
"kár, hogy elpusztulnak...:( rákocskák ! én is garnélának nézem, talán valaki kidobálta a patakba a megúnt "játékszerét" ott pedig elpusztulnak".
Hasonló sorsra jut sok-sok más állat is, az ember miatt, mert lusta gondozni azt, vagy megunta, vagy már nincs belőle haszon..meg sok más okból is. De tényleg, miért ilyenek az emberek? Tisztelet a kivételnek!!
És más emberekkel? Az anyák, akik kapualjakba, kukákba helyezik a nem kívánt gyerekeiket?
A feleségek, akik kiforgatják váláskor a férjet a vagyonukból, hogy abból hajléktalan legyen?
Bocsánat, én szeretem az állatokat, vannak is, és vigyázok rájuk nagyon. De alapvetően az ember először az embertársait tanulja meg tisztelni és szeretni, mert amíg az nincs meg, addig úgysem lesz semmi előrelépés az állatokat tekintve sem.
Nézz magadba, és megtudod a választ! Téged érdekel, hogy annak a hússzeletnek amit megveszel a boltban, milyen sorsa volt életében? Aligha. Legalábiis annyira nem, hogy tegyél is ellene, noha biztosan tudod, hogy nem volt elkényeztetve. Az emberek felszíenesek, te is, én is, mindenki. Ami nem érdekli őket, azzal nem is fogalakoznak. Téged a csirke sorsa nem érdekel, mást a ráké, mert ez így kényelmes. És kivétel nincs. Valahol mindenki hasznot húz az állatokból, a legfanatikusabb állatvédő is, mert ő is hív állatorvost, akinek a tudása kitalálható honnan származik.
Egyébként a természet is kegyetlen, mért pont az ember ne lenne az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!