Gyerekek mellé jó döntés a Perzsa cica? (az övék lenne nagyon felelős állatartók) 12 és 8 éves.
Figyelt kérdés
2013. aug. 21. 14:42
1/10 anonim válasza:
Valószínűleg igen, de én személyesen nem ismerek egy perzsát se.
Abból indulj ki, hogy egy izgága macska annyira nem lenne jó nekik, egy perzsa viszont nyugodt, de nem tudom mennyire marad játékos és ölbebújós.
Lehet, hogy valami játékosabb kéne.
Vagy olyan, ami tűri, ha sokat foglalkoznak vele, mondjuk egy ragdoll.
Persze a fajtaleírások se 100%.
2/10 anonim válasza:
Ekkora gyereknél nincs olyan, hogy csak az övék az állat. Kétlem, hogy a két gyerek fogja naponta szőrteleníteni a lakást.A perzsa állandó fésülést igényel. Viszont általában nyugodt cicák-felnőtten.Persze, a természetét igazán a tenyésztő ismeri.Ha jó tenyésztő, megfelelő cicát tud ajánlani nektek.
3/10 anonim válasza:
Jó választás a perzsa,mert nyugodtak,de mint tenyésztőt engem megkeresnél elzavarnálak azért,mert a gyerekek lennének a gazdik.
A perzsát fésülni kell,fürdetni,szemét törölni,ha beteg észrevenni,almozni,ha kaki ragad a fenekére leszedni.Költeni rá.Elsősorban a szülő a gazdi és a tenyésztő a szülővel köt szerződést nem egy 8 éves gyerekkel.
4/10 A kérdező kommentje:
Volt már hosszúszőrű cicánk. Maine Coon. De persze én is bennelennék a dologba ,imádom a cicákat.
2013. aug. 21. 15:50
5/10 anonim válasza:
Jó választás, mert a perzsa nemcsak nyugis, de imádja ha babusgatják, foglalkoznak vele, jobban szereti mint más fajták. A sziámi pl. kimondottan tartózkodó.
6/10 anonim válasza:
Én 2 perzsa cica mellett nőttem fel. Egyszer nem karmoltak vagy haraptak meg. Csak a szőrét kell többször fésülni főleg nyáron, de nagyon nyugodt és ha időbe hozzászoktatod szeretni is fogja.
7/10 Ketti87 válasza:
Szia! Nekünk 14 évig volt perzsánk, és kb olyan idősek lehettünk mikor kaptuk mint a Te gyerekeid most. Szerettük, jó volt, de ha megint választhatnánk, nem perzsát választanánk. Nem egy társasági típus :) Nem lehet nyúzni, nem játékos (kivéve kiskorában). Inkább öregebbek mellé tudnám ajánlani. Aztán ott a sok szőrözés, fésülgetés, almozás...szóval...inkább rövidszőrű, játékosabb macskát, mint pl. a Siami macska, ezt tudnám ajánlani. Szerintem gyerek mellé kell állat, tanuljanak tőle felelősséget, és szeretet adni és kapni. Sok sikert!
8/10 anonim válasza:
Én jobb szeretném a gyerekem mellett a perzsa sah lenne.
9/10 anonim válasza:
a macska jobb. Cseréld ki a gyerekre
10/10 Cintia180 válasza:
En csak a Maine coont tudom ajanlani 6 honapos a lanyom es imadja mindig figyeli hogy epp mit csinalok vele es az enyemrol csak azt tudom mondani hogy nyugodt állat nem tör zuz vagy lehet en vagyok csak ilyen szerencses hogy ilyen nyugodt macskam van előző maine coon meg pörgött tort zúzott egy nap sem volt olyan hogy ne torte volna ossze a poharakat🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!