Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy csinálják a macska...

Hogy csinálják a macska aids/FIV szűrést?

Figyelt kérdés

Márciusban, ivartalanítás után a cicám nem evett, ezért infúziót kapott pár napig.Mivel az orvos nem tudta, hogy mi történhetett vele, ezért

vért is vett tőle. A laborvizsgálat nem mutatott ki semmit, ezért elvégezte a Fiv tesztet is, ami nem hozott egyértelmű eredményt.

10 percig szokták ellemezni(azt hiszem), ekkor negatív volt még a teszje, de valamiért még nem dobta ki a doktor, és utána (időntúl) pozitív eredmény lett.

Szóval ő sem tudja, hogy a cicám most pozitív vagy negatív -e FIV-re?

Akkor azt mondta meg kell ismételni majd a szűrést fél év múlva, ami kb most esedékes. Azt szeretném megkérdezni, hogy muszáj -e

mindenképp vénából venni a vért ehhez a teszthez? (hisz elvileg egy csepp vér is elég az elvégzéshez) Nem lehet csak megszúrni valahol pl taplán és azt a vért felhasználni?

Mert nagyon rosszul viselte múltkor is ezt az egészet a cica, nem szeretném egy újabb ilyen nagy stressznek kitenni.

Az állatorvost már megkérdeztem erről, ő mindenképp bodítaná, és vénából venné.

Én meg ezt szeretném elkerülni.

2013. aug. 21. 14:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg erről az állatorvost. Mi nem tudunk ebben segíteni sajnos. Mondd el neki a problémádat. Drukkolok, hogy negatív legyen a teszt.
2013. aug. 21. 14:44
 2/4 anonim ***** válasza:
Az orvosod gyorstesztet csinált ami jó,de ha kétes az eredmény akkor én laborba küldettem volna a vért vizsgálatra ahol elemezik.Igen a vénából kell azt sajnos kikerülni nem tudod.
2013. aug. 21. 15:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Nos válts orvost. Vértesztet csinál, majd nem tudja mi a baja? Minek egy kis vérvételhez bódítani???? Kényszerfogás, szorítás az első mancson, a cicu meg sem mozdul. Menj el egy normális kisállatorvoshoz!!!
2013. aug. 22. 10:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Ő sem akarta elöszőr bodítani, de a cicám nagyon megijedt már az elektromos borotváló hangjától. Aztán, meg eldurrant többször a véna a lábon. Így bódította, és nyakból vette le a vért. Engem a legjobban az mérgesít, hogy a fülünkbe lett ültetve, hogy lehet aids-es, mikor ez az eredmény időn túl született. Hogy ez valóban értékelhető-e? Nem tudom.. Most szeptemberben lenne az ismétlő éves oltása a cicának, és ami a legjobban aggaszt, hogyha esetleg fiv-es,akkor lehet megbetegedhet az oltóanyagtól. Bár ezt sem értem, mert 8 és 10 hetesen mikor megkapta az oltásokat egy éve, akkor nem lett semmi baja tőle. Pedig nem annak is már le kellett volna gyengítenie? Mert ha ő fiv-es, akkor anyatejen keresztül kaphatta csak el. Hisz ivartalanított,oltott, egyedüli szobacica.
2013. aug. 22. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!