S. O. S! A macskám csokit evett! Mit csináljak?
Itt egy kis tájékoztató, hogy mit nem ehet egy macska: [link]
A csokoládé ugyan ide tartozik, de ekkora mennyiségtől még nem lesz baja.
Még ha egy táblával megevett volna, akkor sem lenne tőle különösebb baja. Ne aggódj!
Amúgy szerintem az illatát érezheti, és gondolom több minden van benne, aminek különböző illata van. De az is lehet, hogy egyszerűen elkezdte rágcsálni, aztán észrevette, hogy az ehető...
Ennyitől nem lesz baja. Szerintem meg sem tudnának annyit enni, ami nekik már méreg. Persze ezt nem kell rendszeresen nekik adni, de hát te sem szándékosan tetted.
Amúgy én sem értem, hogy honnan veszik, hogy nem érzik az édeset, az én macsom kikunyerálta az édesítőszeres limonádét tőlem és jobban lefetyeli, mint a vizet. Akkor a citrom jön be neki? Áh...
No, azért itt nem minden igaz..
A macskák szervezete ugyanis nem tudja lebontani a csokiban lévő teobromint, ami így szív-érrendszeri tüneteket okozhat, nagy mennyiség esetén halált. Túlpörög a kis szívük tőle, mint nekünk nagy mennyiségű kávétól.
Minél töményebb a csoki, annál nagyobb a baj (keserűcsoki).
Egy-két kocka tejcsoki még nem szokott gondot okozni.
19:19
Akkor maga a kakaó a lényeg, tehát az ártalmas, abban van az a vegyület ugye? (A kakaó pedig pl. a csokikban.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!