Mit tegyek ha a macskám féltékeny a kiscicájára?
Igen, leválasztás után már nem tűri meg őket az anya.
Jackson Galaxy bevált módszere ilyen esetekre, hogy a féltékeny egyedet fáraszd le jó sok játszással, ha fenyegetően közelít a másik felé, tereld el a figyelmét.
3
Az biztos, én is csak előveszem a spricnit és máris illemtudó a cicám. Nem szeretem még fenyegetni se vele, de néha kihúzza a gyufát.
Én tapsolni szoktam vagy egyszerűen rájuk szólok hangosan. Nálunk evésnél szoktak puffogni és odacsapni egymásnak, de én már akkor is leállítom őket, ha csak morognak (ha az egyik elkezdi, akkor a többit is felidegesíti vele és tömegverekedés alakulhat ki :D).
Javaslom, hogy mindig szólj rá a macskára, akár azt is mondhatod haragosan, hogy siiiiiiiiiiiiiiicc. Én amúgy hasonló helyzetben azt csináltam, hogy egyszerre simogattam a kicsiket és az anyát is. Vagy felváltva, de gyorsan cseréltem őket, 2-3 simogatás után, így még nyugiban voltak. Ha olyankor is fújtat, akkor pedig szólj rá. Én sokszor meg is löktem a lábammal a puffogó macskát (ha éppen álltam, pl. etetésnél), vagy rászóltam elkaptam a pofiját (a tenyereddel megfogod az egész fejét, vagyis lényegében befogod az orrát, száját, de csak pár másodpercre és egyáltalán nem erősen, ezzel inkább csak idegesíted és megszokja, hogy jól kell viselkednie, ha ezt el akarja kerülni) ha éppen mellettük ültem.
De a vizes módszer is beválhat, bár nálunk nem volt sikeres és nálam sem volt mindig víz, ha pl. csak kimentem a postaládához vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!